Cuzco

Peru Cusco Per Klemsdal

Cuzco

Det gamle Inkarikets hovedstad Cuzco ligger på ca. 3 400 moh. i Urubambadalen (Inkaenes hellige dal) i Andene. Cuzco pleier å være utgangspunktet for turene som går til Machu Picchu og andre deler av Inkaenes hellige dal, men denne verdensarvs by er en veldig interessant, levende og flerkulturell by som det er verdt å se.

Cuzco kalles av og til for Sør-Amerikas arkeologiske hovedstad for sine mange levninger fra Inkariket. De spanske erobrerne rev byen og bygde Cuzco ovenpå ruinene i midten av 1500-tallet. De beholdt  midlertidig gatenettverket, og visse inkabygninger finnes delvis bevarte. Derfor kan man se en fascinerende blanding av inkaenes spesielle byggkonstruksjon og den spanske koloniale

Blant Cuzcos mange attraksjoner finnes Plaza de Armas, klosteret Santo Domingo, katedralen og kirkene som ble bygd ovenpå gamle inkatempler. Kvartalet San Blas er en fryd for øyet, og det er veldig fint å tusle rundt her. Ingen av husene er høyere enn to etasjer, og de smale brosteinsbelagte gatene gir en koselig stemning. Her er det mange håndverksbutikker. Cuzco er kjent for sitt håndverk, og her har man fantastiske muligheter å handle vakre smykker og peruanske klær av høy kvalitet til en bra pris. En fin måte å utforske det lokale live i Cuzco på er ellers å bare spasere langs byens livlige gater og stoppe på de fargeglade indianmarkedene.

 


Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm