Argentina

Reiser til Argentina

Argentina er den pasjonerte tangoens, fotballens og de store slettenes land. Argentina forbindes ofte også med gauchos, mat og vin, vannfallet Iguazu og den levende hovedstaden Buenos Aires. Uansett om du vil oppleve kontrastfylt natur, storbypuls eller bli kjent med kulturen og det gjestmilde folket har Argentina noe for en hver smak!


Vi har en antall reiser til Argentina med et variert innehold. Vi tilbyr også gruppereiser og rundreiser som kombinerer Argentina med Chile, Brasil, Peru og Bolivia.

Foruten de ferdige programforslagene skreddersyr vi også reiser til Argentina. Sammen med våre samarbeidspartnere der setter vi sammen en reise helt etter dine ønsker, og det behøver ikke bli noe dyrere enn et ferdig program.

Fyll i og send inn dette skjemaet, send en mail til [email protected] eller ring oss på +46 (0) 21-18 16 17 så kontakter vi deg med et reiseforslag til Argentina.

Ferdige reisepakker til Argentina

Perito Morenos glaciär Argentina

Reisetips i Argentina

Argentina er Sør-Amerikas nest største land og det har utrolig mye å friste med i natur- och kulturvei. Her er det en kontrastrik natur, et rikt kulturliv, god mat og et åpent folk som ønsker deg velkommen till sitt land. Ikke bli overrasket om sjåføren synger serenader for deg under din transfer eller inviterer deg hjem til sin familie.

Buenos Aires
Over 90 % av Argentinas befolkning er etterkommere til de franskmenn, italienere, spanjoler, walisere og andre europeere som innvandret til Argentina under 1800- og 1900-tallet. De europeiske påvirkningene merker man tydelig i landet, ikke minst i Buenos Aires. Hovedstaden kalles også Amerikas Paris for sine brede boulevarder og europeiske arkitektur.

Argentinas hovedstad Buenos Aires er en kosmopolitisk metropol som aldri sover. Byen har et veldig rikt kulturtilbud med blant annet museum, teater, livemusikk, kaféer og en av verdens fremste operascener (Colon teater). Buenos Aires er også kjent for tangoen, som er en stor del av argentinernes kulturelle identitet. I tangokvarteret San Telmo, El Abasto og La Boca, kjent for sine fargerike hus, danses det både på klubber og i gatene. Besøk gjerne en tangoforestilling, eller bli med til en Milongas der du får en introduksjon i tango før du glir ut på dansegulvet sammen med lokalbefolkningen.

Fra regnskog til isbreer
Reiser du til Argentina kommer du til å oppdage et land med store naturkontraster. Argentina strekker seg 370 mil fra nord til sør, noe som gir store forskjeller i både klimaet og naturen. I øst og lengst ned i sør ligger Atlanterhavskysten, i vest løper Andenes høye fjellkjede som en naturlig grense mot Chile og i nord finnes mindre områder med subtropisk regnskog. Sentrale deler av Argentina består av vidstrakte sletter med Pampas fruktbare prærieområde i nord og Patagonias ufruktbare stepper i sør.

Nordre Argentina
På grensen til Brasil i det nordøstre Argentina ligger Iguaçú nasjonalpark med et av verdens mest spektakulære vannfall. Iguazufallene faller 80 meter rett ned i en 2,7 km bred halvsirkel og danner et praktfullt naturfenomen. Regnskogen som omgir dette området har også et stor biologisk mangfold med over 2 000 vekster og mange dyrearter.

Ved foten av Andesfjellene i nordvestre Argentina ligger distriktet Mendoza. Argentina er kjent for sine viner, og Mendoza er landets fremste vindistrikt. Det gunstige klimaet og tilgangen til vann fra Andene gjorde at de franske, italienske og spanske innvandrerne begynte å dyrke vin her med vinranker som de tok med seg over Atlanteren. Du som vil lære deg mer om argentinske viner kan besøke noen av Mendozas vingårder.

En mindre kjent liten perler i nordvestre Argentina er provinsen Salta, nord for Mendoza. Dette området er mer genuint og ikke like velbesøkt som andre deler av landet. Saltas landskap er fascinerende med fjell som skifter i ulike røde nyanser, store hvite saltørkener og vingårder og andre avlinger. Provinsens hovedstad Salta City ble grunnlagt i 1582. Det er en av Argentinas best bevarte koloniale byer og er full av vakker arkitektur.

Sørlige Argentina
Los Glaciares nasjonalpark i sørvestre Patagonia har et spektakulært landskap med store områder som domineres av isbreer. Nære den lille byen El Calafate ligger den mest kjente isbreen Perito Moreno. Dens mektige naturskuespill med store isblokker som løsner og som  øredøvende raser ned i sjøen lokker årlig mange besøkende. En annen kjent isbre er Upsala, oppkalt etter forskningsekspedisjonen fra Uppsala universitet som var her i begynnelsen av 1900-tallet.

Den lille vakre byen Bariloch ligger ved sjøen Nahuel Huapi i nord-Patagonia. Byen kalles Lille Sveits og er kjent for sin alpelignende arkitektur og vakre omgivelser med snødekte fjell, skoger, sjøer og floder. Dette er et ideelt sted for naturelskere. I omgivelsene finnes også et stort utvalg av aktiviteter som fotturer, mountainbike, klatring, ridning og fiske.

Beste tiden å reise

Til Argentina kan man reise året rundt.

Visum og pass

Informasjon om visum og pass finner du her.

Klimaet i Argentina (Buenos Aires)

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Kaldest 19 18 17 12 9 7 7 8 9 12 15 17
Varmest 30 29 27 22 19 15 16 17 19 22 25 28
Snø(mm) 0 0 0 0 1 1 2 1 0 0 0 0
Soltimer 279 250 229 195 174 120 143 186 192 229 260 276
Regn(mm) 144 89 105 92 95 78 71 84 67 104 108 52
Regndager 10 7 9 8 8 9 8 8 7 11 9 8

 

Kart over Argentina