Malaysia

Reiser til Malaysia

Malaysia kjennetegnes av en rik flerkulturell kultur, en fantastisk natur med et rikt dyreliv og kritthvite strender. Der finner du dype regnskoger, høye fjell og et krystallklart hav med vakre øyer. Det finnes idylliske småsteder og livlige storbyer hvor forskjellige folkeslag lever side ved side. Reis til Malaysia og møt et fasinerende land med et varmt og vennlig folk.


Reis med oss til Malaysia

Til Malaysia tilbyr vi reiser med unike naturopplevelser, dyreliv, storbyer, eventyr og vakre strender. Dra på orangutangsafari i Borneos regnskoger, dykk blant korallrev eller gå opp Mount Kinabalu. Opplev pulsen i Malaysias flerkulturelle by Kuala Lumpur eller besøk urbefolkningen på landsbygda. Kombiner gjerne dette med et par dager på et strandhotell eller en privat paradisøy. Du kan også kombinere Malaysia med noen dager i Singapore. Mulighetene til en variert og opplevelsesrik reise er mange!

På vår hjemmeside har vi noen forslag på reiser til Malyasia, men sammen med vår lokale arrangør setter vi sammen unike reiser med skreddersydde program tilpasset dine ønskemål.

För mer information och inspiration, besök gärna denna informationssida om Malaysia som är framtagen tillsammans med Malaysiska Turistbyrån.

For å få et reiseforslag til Malaysia, vennligst fyll i og send in dette skjemaet, ring oss på +46 21 18 16 17 eller send en mail til [email protected].

Reiser til Borneo
Vi arrangerer reiser til den malaysiske nordre delen av Borneo hvor vi både har ferdige program og skreddersydde reiser. Les om våre reiser til Borneo her.

Resepakker til Malaysia

I Malaysia finnes det mye å se og oppleve både for deg som reiser dit for naturopplevelser, eventyr og kultur, og for deg som søker en solferie i et tropisk paradis. Malaysia er en fantastisk familiedestinasjon som også passer for de litt mindre i reisefølge. I tillegg til sol og bading finnes det også spennende og morsomme aktiviteter som passer for barn. Innbyggerne i Malaysia er også et veldig barnevennlig folk.

Utforsk Malaysias natur

 En reise til Malaysia innebærer mange spesielle og uforglemmelige naturopplevelser. Malaysias landareal består av den sørlige delen av Malakkahalvøya og delstaten Sabah og Sarawak på den nordre delen av Borneo. Landet har over 30 nasjonalparker på land og til havs hvor du kan utforske den tropiske floran og faunan. Og overnatter du i en hytte i regnskogen får du en veldig nær opplevelse av jungelen og dens dyreliv.

Den 4 343 km² store Taman Negra på den vestre siden av Malaysia er landets største nasjonalpark. Parken anses å ha verdens eldste tropiske regnskog. 130 millioner år gammel, og har et stort antall sjeldne vekster og dyr som malaysisk tiger, elefant, neshorn, leopard, aper, hjort og mange fuglearter.

Et av Malaysias høydepunkter er å besøke Borneos regnskoger for å få se de ville dyrene, ikke minst de utrydningstruede orangutangene. Andre uforglemmelige naturopplevelser er å besøke Kinabalu nasjonalpark med Mount Kinabalu og øyene Sellingan Island og Lankyan Island. Her finner du bl.a. de utrydningstruede havskilpaddene som legger sine egg på stranden. Borneo er et paradis for naturelskere og det finnes mange fantastiske steder å besøke. Les mer om Borneo og våre reiser dit.

Storby og kultur

Malaysia består hovedsakelig av en malaysisk, kinesisk og indisk befolkning, og de har sammen med andre folkegrupper skapt den multikulturalismen som kjennetegner Malaysia. Den pulserende hovedstaden Kuala Lumpur (KL) er en kulturell smeltedigel og kontrastfylt by med en blanding av gamle koloniale bygninger, dekorerte templer og skyskrapere som Petronas Twin Towers, verdens høyeste tvillingtårn. På restauranger, kaféer og gateboder får du mange kulinariske opplevelser fra forskjellige matkulturer. Besøker du Little India og Chinatown får du også et glimt av den indiske og kinesiske kulturen og livsstilen i Malysia. Om du vil shoppe er KL et mecka med sine store handlesenter, markeder og lave prisnivå.

Øya Penang utenfor Malaysias nordvestre kyst har blitt influert av en rekke fargesterke kulturer. I Georgetown kan du for eksempel se britiske koloniale hus side om side med kinesiske og indiske templer. Vil du lære deg mer om urbefolkningens kultur kan du besøke rungus- eller ibanfolket på Borneo.

Sol og bading i Malaysia

Med sine pudderhvite strender er Malaysia et perfekt reisemål for en rolig og avslappende solferie, romantisk bryllupsreise og familiereise. Det krystallklare havet er også perfekt for snorkling og dykking blant korallrev, fargerike fisker og skilpadder.

Langkawi og den litt mindre øya Pangkor Island utenfor Malaysias nordvestre kyst har fantastiske strender. Utenfor den nordøstre kysten ligger øyene Redang og Perhentian. Begge øyene er omgitt av et marint naturreservat og er et paradis for deg som liker å svømme, snorkle og dykke.

Borneo og de småøyene som ligger utenfor øya har også fine strender som er perfekte for avslapping med sol og bading.

Visum og pass

Informasjon om visum og pass finner du her.

Klimaet i Malaysia

Malaysia har et tropisk klima med varme, mye sol og regn som ofte kommer som skurer på ettermiddagen. Malakkahalvøyas østkyst rammes av monsun under november-februar, mens vestkysten oftest har sin tørreste periode under desember-mars.

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Kaldest 22 22 23 23 23 23 22 23 22 23 23 22
Varmest 32 33 33 33 33 33 32 32 32 32 32 32
Soltimer 192 209 202 189 195 198 202 195 168 164 147 167
Regn(mm) 171 169 237 279 216 126 102 157 188 275 259 230
Regndager 16 15 17 21 17 13 11 14 17 21 22 18

Kart over Malaysia