Sør-Afrika

Reiser til kontrastrike Sør-Afrika

Sør-Afrika tilbyr spennende steder, storslått natur, private safarireservat, koselige bed & breakfast og luksuriøse lodger. Men det mest slående er nok landets vennlige og generøse mennesker som virkelig berettiger navnet «regnbuelandet». Har du en gang vært i Sør-Afrika er det vanskelig å ikke lengte tilbake!


Vårt utvalg til Sør-Afrika er stort

Vi har et stort utvalg av både individuelle pakkereiser og gruppereiser til Sør-Afrika. Vi kan også skreddersy kombinasjonsreiers til Sør-Afrika og andre land i de sørlige og østre delene av Afrika.

Gruppereiser til Sør-Afrika

Vi tilbyr ferdige safarireiser dels bare i Sør-Afrika, men også i kombinasjon med Botswana, Zimbabwe, Mosambik og Namibia. Reisene er med internasjonale grupper på faste avreisedatoer under hele året med engelsktalende guider og sjåfører. Dere velger selv om dere vil bo i campingtelt eller i enklere lodger. Vi tilbyr også program som går langs den den vakre Garden Route.

Regnbueruten er en reise som passer deg som vil oppleve både storby, natur og kultur. I løpet av to uker besøker dere høydepunkter som Cape Town, Kruger National Park, Swaziland, Drakensberg, Wild Coast og flere nasjonalparker.

Kombinasjonsreiser til Øst-Afrika

Kombiner gjerne Sør-Afrika med safarireiser, sol, bading og eventyr i Øst-Afrika. Når du flyr med KLM / Kenya Airways, har du muligheten til å stoppe enten på reisen ned eller på hjemreisen. I vårt Øst-Afrika Flex-konsept kan du legge til en 5-10 dagers safari i Kenyas og Tanzanias beste nasjonalparker, gå Kilimanjaro, bade og sole deg ved Kenyas kyst eller på Zanzibar. Les mer i vårt  Øst-Afrika Flex-koncept.

Ta en titt på våre reisepakker her nedenfor. Finner du ikke noe der, ta kontakt med oss så skreddersyr vi din reise til Sør-Afrika. Fyll i dette skjemaet, mail oss på [email protected] eller ring oss på +46 (0) 21 18 16 17 så setter vi sammen et forslag til deg.

Reisepakker til Sør-Afrika

Kapstaden, utsikt från Taffelberget.

 

Reisetips i Sør-Afrika

Sør-Afrika er mangfoldets og kontrastenes land, og her er det en stor mengde av opplevelser som venter på deg. Storslått natur, safari, storbyliv, aktiviteter, multikulturalisme, god mat, vin og prisgunstig shopping. Det finnes noe for alle i regnbuelandet!

Utforsk Cape Town og nærområdet
Cape Town er Sør-Afrikas nest største by etter Johannesburg. En reise til Cape Town er en reise i seg selv. Her får man oppleve både storbyliv, natur, dyr og kultur på en liten radius. Her er det også mange bra restauranter, og det lave prisnivået gjør at man kan drikke og spise for en billig penge. Vil man handle finnes det et stort utvalg av butikker. Dessuten finnes det et stort utvalg av fantastiske utflukter og aktiviteter i nærheten av Cape Town. Safari, hvalsafari, dykking med hvithai, surfing, golf og vingårdsturer er bare noen eksempler.

Cape Town ligger vakkert plassert ved foten av Taffelberget, som også er en av byens største severdigheter. Om været tillater kan du ta kabelbanen opp til toppen og se den henførende utsikten over byen og bukten. Et annet tips er å besøke det store handelsområdet V&A Waterfront i havnen til havneområdet i Cape Town. Her er det et myldrende folkeliv, håndverksmarkeder, handlesenter, teater og et stort utvalg av bra restauranter med både lokal og internasjonal mat.

Fra havnen går også båtene til Robben Island hvor Nelson Mandela og andre politiske fanger satt under apartheidtiden. Fengslet er nå et museum, og guidene er ofte selv tidligere fanger. Nesten 20 år etter at apartheidsystemet ble avskaffet er Sør-Afrika fortsatt et land med store sosiale kløfter. En guidet tur til noen av Cape Towns slumområder sammen med en fra lokalområdet gir deg et innblikk i hvordan en stor del av befolkningen lever i dag. Til tross for den mørke historien og fattigdommen kan man kjenne en atmosfære av livsglede, stolthet og fellesskap blant innbyggerne i slumområdene.

Sør for Cape Town ligger Kapphalvøya med Kapp det gode håp. Området inngår i Table Mountain nasjonalpark og verdensarven Cape Floral Region, som har en av verdens mest artsrike flora med mange endemiske arter. Fra utsiktsplassen Cape Piont er det en magisk utsikt over det vakre landskapet og Atlanteren. Et tips er å stoppe langs veien ved vakre Boulder’s Beach og se den store kolonien med afrikanske pingviner som hekker på stranden.

Garden Route
Den velkjente Garden Route går langs den naturvakre sørlige kysten øst for Cape Town. Dette området anses å være en av Sør-Afrikas vakreste regioner og inngår også Cape Floral Region. Reiser du langs Garden Route får du oppleve et kontrastrikt og iblant dramatiske landskap med berg, dype raviner, sjøer, elver, skoger, bukter og urørte strender. Langs veien finnes mange severdigheter og fine steder å stoppe ved, alt fra naturreservat, grotter og strutsfarmer til sjarmerende steder.

Safari i Sør-Afrika
Sør-Afrika har ca. et 20-tall nasjonalparker og et stort antall private naturreservat. Her finnes muligheter til mange gode safariopplevelser i Afrikas villmark. Kruger national park i nordøst er en av verdens største nasjonalparker med sine knappe 20 000 km. Parken har flere dyrearter enn noe annet reservat, og her finnes muligheten til å få se the Big 5 (elefant, løve, leopard, bøffel, og neshorn).

Andre nasjonalparker er Tsitsikamma nasjonalpark som ligger langs Garden Route. Parken dekker både land og en del av det indiske havet med et marint reservat. Straks nord for Port Elizabeth ligger Addo Elephant National Park kjent for sine store elefantflokker. Verdensarven iSimangaliso Wetland Park på nordre østkysten er et unikt og urørte våtmarksområdet med et stort biologisk mangfold. Her finnes over 6 500 arter av vekster og dyr hvor mange er endemiske eller utrydningstruede. Her kan man blant annet se delfiner, knølhvaler, skilpadder, svarte og hvite neshorn, elefanter, bøfler og et stort antall fisk- og fuglearter.

Vil du på hvalsafari kan du under juli-november dra til den lille fiskebyen Hermanus ca.10 mil sydøst for Cape Town. Her kommer hvalene inn i bukten for å pare seg og føde sine unger. Utenfor den lille byen Gansbaai på andre siden av bukten finnes muligheten til å dykke med hvithaier, eller så nøyer man seg med å stå på dekk om det holder for å få et adrenalinkick.

Bortsett fra safari og annen dyretitting finnes andre unike naturopplevelser i Sør-Afrika. I de majestetiske Drakenberg finnes mange vandringsstier med spektakulære utsikter over fjellandskapet. Du kan også dra til Cederbergs særegne klippelandskap med de spesielle oransje sandstensklippene.

Visum og pass

Informasjon om visum og pass finner du her.

Klimaet i Sør-Afrika

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Kaldest 16 16 14 10 5 3 3 6 9 13 14 15
Varmest 27 27 26 24 21 19 19 22 25 27 27 28
Soltimer 257 227 239 261 289 276 291 307 279 276 270 282
Regn(mm) 122 106 91 33 22 6 10 10 21 60 117 117
Regndager 12 10 10 5 3 1 1 1 3 7 11 12

 

Kart over Sør-Afrika