Naturreiser

Reiser med dyr og natur

Med våre naturreiser får du oppleve noen av verdens vakreste og mest spektakulære plasser og reisemål med et unikt dyreliv. Utforsk magiske Galapagos, møt Ugandas fjellgorillaer eller reis rundt på unike Madagaskar.

Her har vi samlet våre reiseforslag som for det meste inneholder store opplevelser av ulike naturforhold. Det er naturreiser som tilbyr alt fra et rikt plante- og dyreliv til naturopplevelser i ufruktbare vulkanområder, frodige regnskoger og turkise krystallklare hav. Les mer om våre naturreiser nedenfor og la deg inspireres!

3-5651Kilimanaro

Eventyr på stor høyde

I Tanzania finnes Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro. En klatretur til toppen av dette fjellet er en utfordring for de mest eventyrlystne. For deg som drømmer om å bestige Kilimanjaro har vi den perfekte reisen, Kilimanjaro trekking. Så langt har alle våre reisende klart å nå toppen sammen med våre fantastiske guider!

Gorillasafari i Uganda

I Uganda finnes en mengde høydepunkter med sine regnskoger og rike dyreliv. Har kan du se den spektakulære fossen Murchison Falls, spore ville sjimpanser i Kibale Forest nasjonalpark og besøke de nærliggende imponerende kraterinnsjøene. Du kan så fortsette til den nesten 2 000 km² store nasjonalparken Queen Elizabeth som har et meget rikt dyreliv med utmerket game viewing. I Bwindi Forest national Park lever nesten halvparten av verdens fjellgorillaer, og her har du en sjanse til å få et fantastisk møte med disse mektige dyrene.

Mektige Victoriafallene

En annen unik naturopplevelse er de imponerende Victoriafallene som ligger i Zambezifloden på grensen mellom Zimbabwe og Zambia. Dette er et av verdens største fossefall, ca. 1,7 km bredt og 105 meter høyt. Fossens vanntåke kan bli opp til 2 km høyt og er synlig på hele 4 mils avstand. Dette naturfenomen får du blant annet oppleve på vår reise Cape to Victoria falls Grand Explorer.

18-5972

Mellom-Amerikas perle

Costa Ricas regnskoger og unike tåkeskoger tilbyr naturelskere i alle aldre en sjanse til å se en stor mengde dyr og vekster i noen av Mellom-Amerikas største skoger. I disse  jordens lunger, lever 100-talls vekst- og dyrearter i symbiose med hverandre. Her kan man blant annet se forskjellige arter av aper, krokodiller, fugler, amfibier og sommerfugler som lever blant regnskogens ananastrær, fikentrær, orkidéer og andre tropiske vekster. Nå kan dere også besøke vulkaner, vandre i nasjonalparken Corcovado og dra på hval- og delfinsafari langs Marino Bellanas steinete kyststripe som er full av grotter og hemligheter.

 

Rundreiser gjennom storslåtte landskap

Peru tilbyr praktfulle landskap og klassiske opplevelser. Opplev den storslåtte skjønnheten og naturens kraft i Colcaravinen. Utforsk verdens høyest liggende navigasjonsbare sjø, Titicacasjøen og besøk det unik verdensarven Machu Picchu. Vår base, som er Cuzco i denne delen av Peru, er en fantastisk storby. For den naturinteresserte anbefaler vi også Puerto Maldonado og Tambopatas nasjonalpark med sitt unike dyreliv.

Chile er verdens lengste land med sine 430 mil. Det strekker seg fra Peru i nord og nesten helt ned til Antarktisk. Reiser du hit for du oppleve både et skiftende landskap og natur. Her finnes nemlig ørkenklima, middelhavsklima, fukttemperert klima og tundraklima, noe som gjør at det blir ekstreme naturvariasjoner i Chile. Bare denne opplevelsen er verdt turen til Chile!

Argentina er et land av kontraster, fra de store slettene i øst til Andesfjellene i vest. Landskapets mangfold varierer i spenn fra høysletta Altipano i nordvest med sine ørkener, daler, raviner og fargerike åser, til sjøene i Patagonia, skoger, isbreer, stepper, fjell og klipper. Fra våtmarker, laguner, fossefall og subtropisk regnskog i nordøstre delen av landet, til flate og vidstrakte Pampas i provinsen Buenos Aires og de rullende åsene i Cordoba.

Brasil! De fleste forbinder landet med Amazonas dype jungel, praktfulle strender og Rio de Janeiro. Reiser du med oss så kan du få oppleve akkurat dette, men også de berømte og spektakulære vannfallene i Iguazu og byen Salvador da Bahia!

Magiske Galápagos

Bli med på en ekspedisjon der dere for oppdage Ecuadors og Galápagos skatter. Reisen begynner med et kortere besøk i Quito der dere for oppleve severdighetene i hovedstaden med en fantastisk mangfoldig kulturhistorie. Deretter flyr dere videre til Galápagos der ekspedisjonen fortsetter. Nå for dere oppleve det fantastiske dyre- og naturlivet på flere forskjellige øyer, eller om dere heller vil, på en luksuscruise som tar dere med på en rundreise rundt øyene. Drømmer dere om en naturreise utenom det vanlige? Da kan du lese om våre kombinerte reiser til Galapágos med naturvakre Costa Rica eller spennende Cuba.

Utforske naturelskerens mekka21-6617

Madagaska er en verden for seg og har vært det siden øya drev bort fra India for 80 millioner år siden. Her finnes det mange dyr og vekster som du ikke finner noe annet sted i verden, blant annet 40 forskjellige lemurarter, det spesielle baobabtreet og tusenvis av andre unike vekster og dyr.

Rundreise i paradiset

Seychellene er ideelt for solelskere og vindsurfingfantaster, men også naturelskere trives på disse øyene. På øya La Digue kan man leie sykkel, noe som er den absolutt beste måten å komme seg rundt den skogkledde paradisøya på. På Mahé og Praslin kan man også dra på bilsafari i egen regi. Bortsett fra kritthvite strender og tropisk varmt hav på Seychellene finnes utrolig vakker natur. Fjell dekket av grønskende jungel og utsiktsplasser over turkist hav, sandstrender med Seychellenes karakteristiske granittklipper mykt formet av havets bølger. Et besøk på L’Union Estate plantasje er morsomt for hele familien. Der kan man se kjempeskilpadder eller bade i herlige bukter med kritthvit sand omringet av vindfeide granittklipper.

Jungelsafari i Borneo og India5-5542

Opplev Borneos natur og dyreliv på prisbelønte Sukau Rainforest Lodge som ligger langs floden Kinabatangans strand. Nå kan dere også oppleve regnskogen i Danum Valley og besøke orangutangsenteret Sepilok hvor dere får være med når orangutangene får mat. Å se havskilpaddene komme opp på stranden for å legge sine egg på Selingan Island er en fantastisk opplevelse.

Bli med til India for en uforglemmelig reise til Jungelbokens hjemtrakter. I den indiske jungelen får du muligheten til å møte vilde dyr som tigre, hjorter, fugler, leoparder, indiske bisonokser, bjørner, vildsvin og antiloper. Disse møtene skjer i løpet av safariturene i nasjonalparkene Kanha, Banghavgarth, Keoladeo, Ranthambore, Wayanad, Coorg og Kabini. Selvfølgelig tilbyr vi et besøk til det usammenlignbare Taj Mahal, samt sightseeingturer i Jaipur og Delhi.

Naturparadiset Sri Lanka

Sri Lanka er et paradis uten like. Her skifter naturen fra dype jungler til høye klipper, hager influert av britisk kolonitid til paradisstrender. Her finnes et stort antall forskjellige dyr i store flokker, som elefantene i Minneriyas nasjonalpark som vandrer i flokker med så mye som 150 individer. Her finnes også elefanthjem hvor foreldreløse elefantunger får vokse opp i trygghet og lære seg det de behøver av de eldre elefantene på hjemmet.

Hva synes våre kunder?

Vi tog kontakt med Kenzan Tours inför en resa till Seychellerna. Vi angav vilka öar och hotell vi var intresserade av. De tog fram ett paket med flyg, boende, transfer och båtbiljetter. Allt från kontakterna med Kenzan Tours, samtliga bokningar och kontakterna med den lokala agenturen fungerade alldeles utmärkt. Tvekar inte för att boka genom Kenzan Tours igen.

Susanne C, reisende 2016

Kilde: Reco.se

Våre naturreiser