Madagaskar

Naturreiser til Madagaskar

Madagaskar er som en helt annen verden. Den enorme øyen ligger rett øst for Afrika og dens natur har vært avskjermet fra omverden siden øya drev bort fra India for mer enn 88 millioner år siden. Dette har gjort at 90 % av alle arter på øya er unike, noe som gjør at en reise til Madagaskar blir en uforglemmelig opplevelse!


Våre reiser til Madagaskar

Vi har et stort utvalg av pakkereiser til Madagaskar, både individuelle reiser og gruppereiser. Våre naturreiser til Madagaskar går til forskjellige deler av øya, alle med sitt spesielle landskap og naturtyper.

I tillegg til våre ferdige reiseforslag skreddersyr vi også reiser til Madagaskar. Finner du ikke noen pakkereise som passer deg så lager vi en skreddersydd reise sammen med deg i stedet. Mulighetene er uendelige, og det er viktig for oss at du får den reisen som du har drømt om!

For å be om et forslag på en skreddersydd reise, fyll i dette skjemaet, ring oss på +46 (0) 21 18 16 17 eller send en mail til [email protected].

Reisepakker til Madagaskar

Indri-indri lemur

Oppdag unike Madagaskar

Søker du naturopplevelser utover den vanlige er Madagaskar et reisemål for deg. Verdens fjerde største øy er større enn Sverige og er et nesten urørt sted med et unikt biologisk mangfold med et storslått og kontrastrikt landskap. Der finner du alt fra frodige regnskoger til tørre stepper, imponerende sandstensformasjoner, kanaler, pittoreske risåkere og vakre hvite strender. Ikke et sted er det andre likt, og man kjenner nesten at man er på en liten jorden rundt-reise når man reiser rundt i Madagaskars forskjellige regioner.

Madagaskar har vært skilt fra fastlandet under lang tid noe som har gjort at floran og faunan har utviklet seg til å ha nesten bare endemiske arter, dvs. arter som kun er å finne på Madagaskar. Madagaskar er kanskje mest kjent for sine 40 arter av lemurer, men det finnes også andre endemiske pattedyr, et rikt dyreliv, reptiler og sjeldne planter.

Utforske Madagaskars perler

Baobab Avenue Madagaskar.
Baobaballéen

Et must å besøke vest på Madagaskar er den berømte Baobaballén med sine mektige og spesielle trær. Den bør helst besøkes når solen går ned og farger trærne gyllenrøde. På samme del av øya ligger også Tsingy de Bemaraha nasjonalpark som er mest kjent for sine spektakulære spisse kalkstensformasjoner som reiser seg opp til 100 meter over den tette regnskogen. Madagaskar har mange fascinerende steder å besøke og begeistres over.

Andringitra nasjonalpark på den sørlige delen av øya har en av Madagaskars største biologiske mangfold med over 1 000 vekster, mer enn 100 fuglearter og fler enn 50 arter av pattedyr, hvorav 13 er lemurarter. Det er også en spesiell opplevelse å gå rundt i nasjonalparken Ranomafana, midt i regnskogen, og oppdag alle lemurer, fugler, frosker og kameleoner som er rundt en.

I Mananara Nord Nasjonalpark øst på Madagaskar kan du blant annet se det veldig spesielle fingerdyret, også kalt Aye-Aye. Langs østkysten går også den 60 mil lange Pangalaneskanalen, som fungere som transportvei da det ikke finnes veier der. Gods transporteres i piroger (kanoer) akkurat som i gamle dager, og tar du en båttur på kanalen får du også se lokalbefolkningens hverdagsliv passere forbi.

Tsingy de Bemaraha i Madagaskar.
Tsingy de Bemaraha nasjonalpark

I Ankaranas nasjonalpark nord på Madagaskar kan du i tillegg til et rikt dyreliv også beskue parkens spektakulære, røde kalkstensformasjoner. Utenfor Madagaskars nordkyst finnes mange tropiske øyer med vakker hvit korallsand, palmer og vann i forskjellige blånyanser. Den mest kjente av øyene er Nosy Be, og det er et rolig paradis for deg som vil slappe av med sol- og bading etter din rundreise på Madagaskar.

Madagaskar har flere fantastiske steder å besøke enn de vi har nevn her. Les mer om dem i våre forskjellige pakkereiser til Madagaskar. Skulle du ikke finne noen pakkereiser som passer, kontakt oss og kom med dine ønskemål så setter vi sammen en reise til deg.

Les gjerne reisereportasjen om Madagaskar som er skrevet av en av våre reisende.

Informasjon om Madagaskar

Informasjon om Madagaskar finner du på Madagascar National Tourism Board og på Madagaskars konsulatets webside i Sør-Afrika.

Mer informasjon om naturen på Madagaskar finner du for eksempel på den engelske websiden Wild Madagascar.

Miljøarbeide på Madagaskar
Vi støtter to miljøprosjekt på Madagaskar. Det ene bidrar til å gjenplante skogen på øya og kompenserer for CO²-utslippene fra flyreisene. For hver kunde som reiser med oss til Madagaskar planter vi tre trær på øya. Les mer om prosjektet her.

Det andre prosjektet er ADES Project som produserer energieffektive ovner som går på solenergi. Disse selges til lokalbefolkningen til en redusert pris . Ved å redusere bruk av tre og kull under matlagningen minsker avvirkiningen av skog, det biologiske mangfoldet bevares og CO²-utslippet minsker. Prosjektet skaper også arbeidsplasser for lokalbefolkningen. Les mer om ADES Prosjekt her.

Visum og pass

Informasjon om visum og pass finner du her.

Klimaet på Madagaskar

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Kaldest 24 24 23 23 21 20 19 19 20 22 24 24
Varmest 31 31 32 33 32 31 30 31 32 33 32 31
Soltimer 190 182 223 297 314 297 303 317 318 336 295 231
Regn(mm) 437 353 242 52 10 2 1 3 2 23 118 245
Regndager 20 18 15 4 2 1 1 1 1 2 8 15

 

Kart over Madagaskar