Borneo

Reiser til Borneos naturskatter

Malaysiske Borneo tilbyr uforglemmelige naturopplevelser, eventyr i et behagelig tempo og herlige strender. Orangutanger, pygméelefanter, neseaper, neshornfugler og mange andre spennende dyr venter på deg i regnskogen. Vil du kombinere natur og storby kan du enkelt kombinere Borneo med Kuala Lumpur.


Reis med oss til Borneo

Borneo er verdens tredje største øy og deles politiskt av Malaysia, Indonesia og Brunei. Vi arrangerer reiser til den malaysiske nordre delen av Borneo, og reisen passer både for voksne og barn. Utforsk regnskogen med dens enorme mengder eksotiske vekster og dyr, ta en dykketur, dra på rafting og gå i fjellet. Avslutt gjerne reisen med et par herlige dager på et strandhotell eller en privat øy der du kan oppleve artsrike korallrev og dyphavsgraver som kun ligger noen meter fra stranden.

På Borneo lever orangutanger, pygméelefanter och nesehorn fortsatt i det ville, men deres habitat minsker dessverre stadig pga. avskoging. Å dra på en reise med regnskogssafari for å se disse og alle andre fantastiske dyr er en bra måte å vise for Malaysia og Borneos politikere at det finnes både moralske og økonomiske grunner til å beskytte regnskogen.

Holdbare reiser med valgfrihet Våre reiser til Borneo går via en lokal arrangør som arbeider miljøbevisst og økologisk bærekraftig. Sammen med dem skreddersyr vi programmet slik at du får din drømmereise til Borneo. Tips og idéer på forskjellige aktiviteter og turer får du i vårt ØkoFlex-konsept.

För mer information och inspiration, besök gärna denna informationssida om Malaysia som är framtagen tillsammans med Malaysiska Turistbyrån.

For å få et reiseforslag på en reise til Borneo, fyll i og send dette skjemaet, ring oss på +46 (0) 21 18 16 17 eller send en mail til [email protected].

Reisepakker til Borneo

Orangutang i Borneos regnskog

Reisetips på Borneo

Borneo tilbyr uforglemmelige naturopplevelser med et unikt vekst- og dyreliv. Her finnes også vakre hvite strender, små koselige koralløyer og krystallkart vann som lokker til bading, snorkling og dykking. Du får også oppleve en matkultur som gjenspeiles av det mangfoldige Malaysia.

Naturreiser
Borneos regnskoger har et enormt biologisk mangfold og nye arter oppdages fortsatt. En bra måte å oppleve regnskogens fantastiske ville dyreliv på er å overnatte i en hytte i regnskogen. Den prisbelønte økohytta Sukau Rainforest Lodge ved Kinabatangaelven på den nordøstre delen av Borneo er et eksempel. Omgitt av regnskog er det store muligheter for at å kunne se dyr som neseaper, neshornfugler, krokodiller og ikke minst de utrydningstruede orangutangene og pygméelefantene.

Vil du se orangutangene kan du også besøke noen av de rehabiliteringssentrene som hjelper skadede, fangede og foreldreløse orangutanger. Her får dyrene en mulighet til å tilvenne seg livet i regnskogen. Sepilok og Semenggoh er to sentere hvor man kan se orangutanger og andre dyr bli tatt vare på.

Et av Borneos mest populære steder er Kinabalu nasjonalpark med det 4 095 m høye Mount Kinabalu. Parkens varierende landskap har et stort biologisk mangfold og har også blitt utpekt til et Verdensarv av UNESCO for sitt store biologiske mangfold. I tillegg til å utforske det varierende plante- og dyreliv som finnes der kan du som søker mer eventyr gå opp til Mount Kinabalus topp, noe som tar ca. tre dager.

Er du en naturelsker anbefaler vi også Selingan Island og Lankayan Island. Der kan man se utrydningstruede arter av havskilpadder som kommer opp på stranden på kveldene for å legge sine egg. På begge øyene drives prosjektet hvor man tar vare på eggene og hjelper nyklekte unger til havet, også det er en meget spesiell opplevelse.

Ønsker du å få et skikkelig innblikk i urbefolkningens kultur kan du besøke rungus- eller ibanfolket. Hør dem fortelle om og vise frem sin kultur og sine tradisjoner, du kan også overnatte i noen av deres tradisjonelle langhus.

Eventyr for store og små
For deg som søker eventyr på reisen finnes flere forskjellige aktiviteter, for eksempel dykketurer som streker seg over flere dager, rafting og fjellvandringer. Mange av aktivitetene passer både for voksne og barn. I vårt ØkoFlex-konsept får du flere tips og idéer på aktiviteter og turer på Borneo.

Kombinasjonsreiser med sol og bading
Vil du kombinere din reise med sol og bading på Borneo? Slapp av noen dager på en fin strandressort utenfor Kota Kinabalu eller på en annen vakker øy. Den økovennlige øya Gaya Island og den lille private øyen Manukan Island utenfor Kota Kinabalu er to oaser for sol og bading på Borneo.

Visum og pass

Informasjon om visum og pass finner du her.

Klimaet på Borneo

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Kaldest 23 23 24 24 24 24 24 24 24 24 24 23
Varmest 29 30 31 32 32 32 32 32 32 31 31 30
Soltimer 158 172 223 264 239 210 208 226 210 205 156 177
Regn(mm) 431 236 198 101 132 200 185 239 242 271 340 465
Regndager 19 13 13 11 10 14 14 12 15 18 19 20

Kart over Borneo