Nepal

Trekkingreise til Nepal

Ved Himalayas sørlige skråning mellom Kina og India ligger Nepal, et land som har blitt formet av sin isolerte beliggenhet,  som fra sitt høyeste punkt, majestetiske Mount Everest, kalles “verdens tak”. Du er velkommen til å få oppleva Nepal med Kenzan Tours. Reiser til Nepal er noe utover det vanlige.


Dra på en variasjonsrik reise til “verdens tak” og opplev Himalaya og Mount Everest! Her kan du stå og beundre utsikten over de Indiske lavlandene i sør , og nordover mot de snødekte fjelltoppene. Du kan vandre langs bratte fjellstier og i tropiske daler og la deg fascineres av hinduistiske og buddhistiske tempel og seremonier. Bli kjent med Nepals ulike folkslag og kulturer, som alle kjennetegnes av sin vennlighet og hjelpsomhet. Nyt av den lokale maten som Dhal bhat, en krydret linsesuppe som serveres med kokt ris, og Momo, nepalesiske deigknyter som ofte blir spist som fast food og på festivaler.

Vi tilbyr rundreiser i Nepal, enten separat eller i kombinasjon med paradisstrender i India. Vandre opp og ned Himalayas bratte bakker og klipper til skogkledde høyland og over dype raviner og floder. Skue utover de majestetiske fjellenes utsikt og opplev lokalbefolkningens kultur når dere slår leier ved deras byer. Visse av våre vandringer i Himalaya kan vara veldig anstrengende og egner sig best for eventyrlige og godt trente reisende, men vi tilbyr også lettere vandringer for de som ikke er like atletiske. Disse turene går til naturreservaten i de tropiske dalene rundt Kathmandu, Bardia, Bharatput og Chitwan. Før og etter reisen får dere sjansen til å se Nepals hovedstad Kathmandu og slappe av på et trivelig hotell.

Til Nepal kan vi foruten de ferdige programforslagene sette sammen en reise helt etter dine ønskemål. Vi har bra samarbeidspartnere her og  kan derfor skreddersy reiseprogrammet uten at det for den saks skyld blir dyrere. For å få et reiseforslag på ett skreddersydd program, vennligst fyll i dette kontaktskjemaet eller kontakt oss på telefon +46 (0) 21 18 16 17 eller send en mail til [email protected]

Reisepakker til Nepal

Nepal har ingen kyst og  domineres av et veldig kupert terreng. Nepal har fem klimasoner, avhengig av høyden over havet. Klimasonene varierer fra subtropisk til subarktisk. Monsunen påvirker landet, og mellom 60 % och 80 % av nedbøren kommer i monsunperioden.

Hinduisme er den største religionen, men de fleste tempel och seremonier deles med landets buddhister. Buddhismens grunnlegger, Sidharta Gautama, var prins i landet når søkte opplysthet og ble Buddha. Nepali er det største språket, men nesten 50 andra språk prates lokalt. Den største byen er Kathmandu. Andra større byer er Patan, Bhatgaon og Biratnagar.

Visum og pass

Informasjon om visum og pass finner du her.

Kart over Nepal