Costa Rica

Reiser til Costa Rica

Costa Rica tilbyr eventyr og avslapping, paradisstrender og frodige grønne jungler. Plassert rett nord for ekvator og med strender ved både Stillehavet og Det karibiske hav kan Costa Rica tilby noe for alle!


Pakkereiser til Costa Rica

Vi på Kenzan Tours har et stort utvalg av reiser til Costa Rica. Med våre ferdige reisepakker finnes det noe for alle, uansett om du vil ha sol og bading, utforske naturen i fred og ro eller søker mer eventyr og spenning. Vi har både individuelle reiser og gruppereiser med erfarne reiseledere hvor alle har stor kunnskap om sine reisemål.

Du som vil kan også kombinere din reise til Costa Rica med flere land. Kombiner for eksempel Costa Rica med Cuba, Nicaragua/Panama, Guatemala/Honduras/Nicaragua eller dra på en båtcruise til Costa Rica og Panama.

Les mer om våre ferdige reisepakker til Costa Rica lengere ned på siden.

Økoturisme i verdensklasse

Costa Rica har et unikt biologisk mangfold som lokker mange turister til landet. For å beskytte naturen fra de belastninger som turismen kan innebære, har landet lenge jobbet med holdbarhet og økoturisme. Det stadige arbeidet har gjort at Costa Rica i dag er et av verdens fremste reisemål for økoturisme.

Noe av det som er gjort er å innføre Certification for Sustainable Tourism (CST). Denne sertifiseringen for bærekraftig og holdbar turisme kan bedrifter i Costa Ricas turistnæring søke om. For å få en CST skal de måtte implementere en miljøvennlig policy, samt drive på en bærekraftig måte, Det med hensyn til naturen, kulturen og det sosiale. Det handler for eksempel om resirkulering, miljøbevissthet, strøm- og vannforbruk, samt klimakompensasjoner i form av planting av trær og andre miljøprosjekt. De skal også benytte seg av transporter som minsker miljøpåvirkningen, samt bidra med tilvekst i lokalsamfunnet. For oss som reiser betyr dette for eksempel at vi i størst mulige grad reiser med minibusser og ikke egne biler når vi skal ha en aktivitet eller forflytter oss til ny destinasjon. Når vi besøker lokale håndverkere og produsenter, hjelper vi også til med å holde tradisjoner ved live, samt at vi bidrar økonomisk ved å støtte lokalbefolkningen. Det fins også en sertifisering for landets guider som utdannes i bærekraftig turisme.

Vårt lokale samarbeid for bærekraftige reiser

Vår samarbeidspartner i Costa Rica heter Costa Rica Dream Travel. De har selv en CST og tar i sin tur bare inn entreprenører som har eller er på vei til å få samme. På denne måten kan de garantere at reiseprogrammene de tar fram til våre kunder bygger på en ansvarsfull og holdbar turisme. Reform Travel har intervjuet dem, og spurte blant annet om hvordan de konkret arbeider med holdbarhet, og hvordan de ser på turismens rolle for å beskytte naturen, bevare lokale kulturer og sterke lokalbefolkningen. I artikkelen avslører de også sine tre beste reisetips for Costa Rica. Les hele artikkelen her.

Vi skreddersyr din reise til Costa Rica

Våre ferdige reisepakker til Costa Rica inneholder et programforslag på reiser med ulike aktiviteter. Disse programmene er kun forslag. Skulle du ha andre ønskemål kan vi hjelpe deg med å sette sammen en reise helt etter dine ønsker. Vi samarbeider med gode lokale arrangører, og vi kan derfor skreddersy din reise uten at det for den del skulle bli dyrere. For å få et reiseforslag på en skreddersydd reise, vennligst fyll i dette kontaktskjemaet eller kontakt oss på telefon +46 (0) 21 18 16 17 eller på mail [email protected].

 

Reisepakker til Costa Rica

Se en inspirasjonsfilm om Costa Rica.

Reis til naturvakre Costa Rica

Republikken Costa Rica ligger i Mellom-Amerika, mellom Nicaragua og Panama. Landet har sine kyster mot både Stillehavet og Det karibiske hav. Vi har reiser til Costa Rica året rundt, men desember-april er høysesong. Costa Rica er kjent for sin unike, vakre natur og rike flora og fauna, Costa Rica har bare 0,25% av verdens landmasse, men på denne lille flate finnes 5% av verdens biologiske arter. Omtrent en fjerdedel av Costa Ricas yte består av vernede områder som nasjonalparker og reservater. En rundreise på Costa Rica gir deg uforglemmelige naturopplevelser som du ikke får noe annet sted.

Reisetips i Costa Rica

Costa Rica har noe for alle, uansett om man vil ha avkobling eller eventyr. Det gjør Costa Rica til et bra reisemål for dere som reiser sammen, men som har forskjellige interesser. Den som vil slappe av på en vakker strand kan gjøre det mens de andre i selskapet for eksempel drar på en spennende dagsutflukt.

På Costa Rica finnes det et stort utbud av aktiviteter, både rolige og fartsfylte. Landet har en godt utviklet økoturisme og har derfor mange miljøvennlig aktiviteter som å vandre i regnskogen og i vulkanlandskapene, titte på skilpadder og fugler, ride og fiske. Du kan også gjøre mye annet som å surfe, rafte og ta en taubane mellom regnskogens tretopper. Les mer om aktivitetene i de forskjellige pakkereisene vi har på Costa Rica.

San José

Costa Ricas hovedstad San José ligger nesten midt i landet, på 1 200 moh. Det er dit du flyr for å starte din reise i Costa Rica. Byen anses være en av Mellom-Amerikas sikreste hovedsteder, og det er lett å gå rundt og utforske byen på egen hånd. Noen av severdighetene der er Gullmuseet, Nasjonalmuseet, Jademuseet og det sentrale markedet.

Costa Ricas nasjonalparker og vulkaner

Costa Rica er et paradis for deg som liker å vandre. Her kan du utforske så vel den frodige regnskogen som de spennende lavalandskapene ved noen av landets mange vulkaner. De fleste nasjonalparkene har godt vedlikeholdte vandringsstier, noe som gjør at du kan vandre på egenhånd eller om du heller ønsker det, på guidede turer. I nasjonalparken finnes også mange av de tidligere nevnte aktivitetene.

Corcovado i sydvestre Costa Rica er Mellom-Amerikas mest artsrike regnskog og et av Costa Ricas siste urørte villmarksområder. Landskapet er variert med forskjellige typer våtmark og skog, flere fossefall og strender. Det finnes mange utrydningstruede dyr, og alle fire av Costa Ricas apearter holder til der. For å komme seg til Corcovado reiser man med motorbåt i ca. 1,5 time fra Dominical.

Monteverde, som ligger 15 mil nordvest for San José, er en annen unik nasjonalpark som du ikke bør gå glipp av. Der kan du utforske den berømte tåkeskogen og dens flora og fauna via vandringsstier, hengebruer eller med en linbanetur gjennom tretoppene.

I nærheten av Monteverde ligger Arenal, landets største aktive vulkan. Naturen som omgir vulkanen rommer en rik fauna. Her kan du vandre langs regnskogens stier og hengebruer, ta taubanen gjennom tretoppene, ri, besøke det vakre 72 meter høye fossefallet og ta et avslappende bad i varmekildene. Rafting på Pacuareelven eller den rolige Sarapiguielven er også populært. Overnatter du i Arenalområdet bor du i den lille koselige byen La Fortuna. Derifra kan man også på avstand studere vulkanens lavastrømmer, noe som gir en effektfull opplevelse når mørket faller på.

I Manual Antonios nasjonalpark ved Stillehavskysten finnes et rikt dyreliv. Det er en lett tilgjengelig park som passer alle generasjoner som vil oppleve naturen og dyrelivet på egen hånd eller på en guidede tur.

Tortuguero, som ligger på nordsiden av den karibiske kysten , består av regnskog og sumpmark og har et veldig rikt dyreliv. Parken er spesielt kjent for havskilpaddene som legger sine egg her hvert år. Dyrelivet i Tortuguero utforskes fra båt på parkens kanaler.

Vil du utforske et vulkankrater på nært hold kan du besøke den 2 700 meter høye vulkanen Poás. Vulkanens kratersjø skifter farge og kan i blant være vakker smaragdgrønn. Poás er også omgitt av dype skyggeskoger med en rik flora. En annen kratersjø du kan besøke er Costa Ricas høyeste vulkan Irazú på drøyt 3 400 moh. Der kan du se den gulgrønne kratersjøen i det største av fire kartere sprute opp leire og damp.

Sol og bading i Costa Rica

Costa Rica har strender både ved Stillehavet og ved Det karibiske hav. Stillehavskysten er mest populær blant turister etter som den siden har de fineste strendene. Det er også mange som reiser dit for bølgene som gir gode surfemuligheter.

På Nicoyahalvøya i nordvest ligger de rolige stedene Samara og Tamarindo. Begge stedene har vakre strender og ressorter som passer spesielt bra for par som vil ha en romantisk ferie. Der kan man også finne øde strender der man for være for seg selv. I vannet utenfor Samara og Tamatindo kan man også se hvaler og delfiner.

På sydspissen av Nicoyahalvøya ligger den lille byen Santa Teresa, kjent for sine gode surfemuligheter. Lengere sørover langs kysten ligger Dominical som passer best for surfing.

Manuel Antonio har noen av Costa Ricas fineste strender. Strendene passer både for barnefamilier og for deg som vil surfe. For å komme til nasjonalparkens strand må man kjøpe en inngangsbillett for å få komme inn i parken.

Fler reisetips

Utover det vi har nevnt her finnes det mye mer å utforske og gjøre i dette fantastiske land. I beskrivningene av våre forskjellige pakkereiser til Costa Rica finnes flere reisetips. Du er naturligvis også velkommen til å kontakte oss i kombinasjon med at du sender en forespørsel eller booker en reise til Costa Rica.

 

Beste perioden å reise til Costa Rica

Til Costa Rica kan man reise året rundt, men høysesongen er mellom desember og april.

Visum og pass

Informasjon om visum og pass finner du her.

Klimaet i Costa Rica

Costa Rica har et tropisk klima året rundt. Derimot har landet forskjellige mikroklima avhengig av region, topografi, høyde og nedbør. Året kan deles opp i to perioder. Den tørre årstiden, kjent for befolkningen som sommer, og regnperioden som kalles vinter. Den tørre sesongen strekker seg fra desember til april, og regnperioden pågår fra mai til november. Regnperioden sammenfaller nesten med den Atlantiske orkansesongen, og under den perioden regner det nesten hel tiden i visse regioner.

Costa Rica har en gjennomsnittstemperatur på ca. 25-30 ° C. Luftfuktigheten er høyere på den karibiske siden enn på Stillehavssiden.

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Kaldest 14 14 15 16 16 16 16 16 16 15 15 15
Varmest 24 24 26 27 27 27 26 26 27 26 25 24
Soltimer 217 220 248 210 161 120 124 136 150 136 135 183
Regn(mm) 15 5 20 46 229 241 211 240 305 300 145 41
Regndager 3 1 2 7 19 22 23 24 24 25 14 6

 

Kart over Costa Rica