Namibia

Safarireiser til Namibia

I Namibia får du oppleve storslått natur og et spennende dyreliv. Vi har unike safarireiser i Namibia som også kan gjøres i kombinasjon med Sør-Afrika, Zimbabwe og Botswana. Safarireisene skjer i internasjonale grupper på faste avreisedatoer gjennom hele året. Engelsktalende sjåfører/guider. Dere velger selv om dere vil bo i campingtelt eller i enklere lodger.

Sossusvlei, Namibia

 

Reisetips for Namibia

Namibia er fortsatt blant de mer ukjente afrikanske reisemålene, men her fins mye å se for den som vil oppleve det storslåtte Afrika. Her fins vidstrakt ørken, enorme røde sanddyner, dype canyons, et spennende dyreliv og sjarmerende byer.

Namibia er et stort og tynt befolket land. Arealet er over dobbelt så stor som Norges, og antall innbyggere var 2017 ca. 2,5 millioner. Ordet Namibia betyr noe sånt som ”åpent sletteland”, og det beskriver landets geografi ganske bra. En tredjedel av landarealet består av ørken, med Kalahari i øst og Namibørkenen som grenser til kystlinjen i vest. Namib anses også være verdens eldste ørken.

Høye sanddyner og dype canyons
Namibia er kjent for sitt varierende landskap, og landet lokker mange turister med sin storslåtte natur. I Sossusvlei i Namibørkenen finner du noen av verdens høyeste sanddyner, opp til 400 meter høye. De to høyeste kalles Big Daddy og Big Mama. Om du orker å bestige noen av dynene under den varme solen, venter en spektakulær utsikt over de røde fjellene av sand som avløser hverandre så langt øyet når. En annen stor severdighet er Fish River Canyon. Det er verdens nest største canyon etter Grand Canyon, og et av Afrikas største naturfenomen. Canyonen er 16 mil lang, opptil 2,7 km bred og 550 meter på det dypeste.

I Namibia fins også et mengde forhistoriske helleristninger og malerier, som sammen med urgamle forstenede planter og fotspor etter dinosaurer, trekker til seg forskere fra hele verden. Visse klippemalerier har blitt datert så langt tilbake som 26000 år før Kristus. I Twyfelfontein  fins over 2000 helleristninger som forestiller dyr og mennesker. Disse ble skapt av sanfolket for flere tusen år siden. Området ble år 2007 utsett til verdensarv av UNESCO, og er et fascinerende sted å besøke.

Safari i Namibia
Namibia er det første landet i verden som i sin grunnlov har nevnt beskyttelse av naturen, samt bærekraftig bruk av den ville naturens dyre- og planteliv. Cirka 18% av landet er reservert for nasjonalparker der sjeldne og utryddelsestruede dyre-, fugle- og plantearter beskyttes og bevares. På denne måten kan både vi og kommende generasjoner se hvordan det en gang var i Afrika. Etosha nasjonalpark i det nordlige Namibia er landets beste nasjonalpark for safari. Her fins et artsrikt dyreliv med blant annet sjiraffer, geparder, springbukk og hele fire av Afrikas Big 5: elefant, løve, leopard, samt det sjeldne svarte neshornet. Her fins også flere hundre forskjellige fuglearter.

Capriviremsen i Bwabwata nasjonalpark nordøst i landet, har, takket være sine store elver, et rikt dyreliv. Foruten å se på fugler fra bil i viltreservatene, kan man også utforske området med båt på elvene. Da ser vi både dyr og folkelivet i byene. Cape Cross sel-reservat på vestkysten er også verdt et besøk for naturelskeren. Her kan man beskue verdens største koloni av sørafrikansk pels-sel. Under parringstiden i november-desember består kolonien av opptil 210000 individer.

Sjarmerende byer
Namibia ble kolonisert av tyskerne på 1800-tallet. Det er noe som preger bland annet arkitekturen i byene. Husene har en spesiell stil med tysk arkitektur i afrikanske, sterke farger. I kystbyen Lüderitz, og i den lille badebyen Swakopmund kan man iblant få en følelse av at man snarere befinner seg i en tysk småby enn i Afrika. Den tyske matkulturen lever også, og på restaurantene står menyene ofte på tysk.

Visum og pass

Informasjon om visum og pass finner du her.

Klimaet i Namibia

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Kaldest 19 19 17 14 10 7 6 8 11 13 16 17
Varmest 35 34 32 28 24 21 21 24 27 30 33 35
Soltimer 356 303 309 307 304 287 306 322 320 342 351 369
Regn (mm) 18 30 34 16 6 2 <1 1 1 6 11 13
Regndager 4 6 6 3 2 1 <1 <1 <1 2 3 3

 

Kart over Namibia