Tanzania

Uforglemmelige reiser til Tanzania

Tanzania i Øst-Afrika består av fastland samt flere øyer, inkludert Zanzibar og Pemba Island. Tanzania er blant annet kjent for den store nasjonalparken Serengeti og Ngorongoro-kratert med sitt rike dyreliv og Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro. Tanzania er også kjent for sin genuine kultur, historie og Zanzibars paradislignende hvite strender. Vil du reise til Tanzania, kombiner gjerne ekte afrikansk safari med en solferie på for eksempel Zanzibar eller Pemba Islands kritthvite strender.

Se på filmen nedenfor og la deg inspireres!

 

Våre reiser til Tanzania

Du skal reise til Tanzania om du vil ha en ekstraordinær safariopplevelse. Vi tilbyr safariturer både i de nordlige og sørlige delene av landet. I den nordlige delen av Tanzania ligger de kjente reservatene Serengeti, Ngorongoro-kratert, Tarangire og Lake Manyara. I den sørlige delen finnes de litt mindre kjente reservatene Selous og Ruaha. Du kan velge mellom 4-9 dagers safariprogram i forskjellige prisklasser, fra camping til luksus. Du kan også kombinere din safari med en sol- og badeferie på Zanzibar, Pemba Island, Mafia Island og Seychellene. Vi har både individuelle reiser og gruppereiser.

Bortsett fra safari tilbyr vi også vandringer på Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro og på det mindre fjellet Mount Meru.

Vi skreddersyr din safarireise til Tanzania

Vår største satsning i Afrika er vårt Øst-Afrika Flex-program. Gjennom dette kan du sy sammen din egen drømmereise med safari Tanzania, Kenya og Uganda kombinert med solferie på Kenyas kyst, Zanzibar eller Seychellene. Du velger selv blant vårt store utbud av safariprogram og overnatting. På denne måten får du en reise som passer dine ønskemål. Så om det du vil ha er full fleksibilitet når det kommer til valg av overnatting i Øst-Afrika, så er Øst-Afrika Flex noe for deg.

I Tanzania kan vi i tillegg til de ferdige programforslagene sette samme en reise helt etter dine ønskemål. Vi har gode samarbeidspartnere der og kan derfor skreddersy reisen uten at det for den saks skyld skulle bli dyrere. For å be om et reisforslag med et skreddersydd program, vennligst fyll i dette skjemaet, kontakt oss på telefon +46 (0) 21 18 16 17 eller på mail til [email protected].

Mulighetene er mange når du reiser med oss!

Reisepakker til Tanzania

Game drive i Serengeti.

 

Hvorfor velge Kenzan Tours for din safari?

Vi har arrangert safarireiser til Tanzania siden 2005, og i dag er vi i Tanzania den største svenske arrangøren av safarier. Med lang erfaring vet vi hvordan man får det meste ut av en safari i Tanzania, og vi gjør alt vi kan for å innfri de forventninger som vi vet våre kunder har.

Kenzan Wildlife Safaris
I Tanzania og Kenya har vi siden 2005 drevet Kenzan Wildlife Safaris sammen med vår lokale partner Mr. Phillip Mbotto. Det at vi har en egen safariarrangør på stedet, gjør at vi kan være veldig fleksible når vi setter sammen et safariprogram for våre kunder.

Fleksibilitet står også i fokus under selve safarien. Det som er unikt med Kenzan Tours safari er at du i samråd med din guide bestemmer hvordan safaridagene legges opp. Dere bestemmer for eksempel selv om dere vil dra ut for å se på dyrene (game drive) på morgenen og så komme tilbake til campen for frokost, eller om dere vil spise frokost først, og så dra ut på game drive.

Våre guider har utdanning, lang erfarenhet og stor kjennskap til parkene, dyrene samt deres bevegelsesmønster. De vet hvor man kan dra for de beste safariopplevelsene. Har du spesielle ønskemål om hva dere vil se og oppleve, tilpasser guidene turene etter det. Vi har ingen bensinrestriksjoner som bestemmer hvor lenge dere kan være ute på en game drive. De eneste begrensningene vi har er parkenes egne regler for hvordan safari får bedrives.

Mr Philip, våre guider, sjåfører og alle andre ansatte tar vel hand om deg fra begynnelse til slutt, slik at du kan føle deg trygg under hele reisen. De som jobber for oss snakker engelsk, men det er ikke uvanlig om du får et smilende svar på swahili om du spør om noe: Hakuna matata! – Det løser seg!

Våre teltcamper i Serengeti
Serengeti nasjonalpark er større enn man tror. Når man er på safari der, gjelder det derfor å bo i et dyrerikt område slik at ikke verdifull tid kastes bort på transporter mellom der du bor og de områder som er best for å se dyrene. Kortere transporter minsker også belastningen på miljøet.

I Serengeti driver vi tre egne teltcamper som ligger i områder med rikt dyreliv. Campene ligger midt ute i villmarken, uten gjerder. Det gjør at man kommer veldig nært naturen og dyrene. Her er det vi som befinner oss i dyrenes hjemmemiljø. Det er ikke uvanlig å se sebraer, elefanter og andre dyr som beiter stille rundt teltene.

Vår mobile teltcamp Kenzan Luxury Mobile Camp med økopolicy flyttes to ganger per år. Under juni–november ligger den i den nordlige delen av det sentrale Serengeti. Under desember–april ligger den i det sørlige Serengeti.

Kenzan Mara Tented Camp ligger ved Mara-elven på grensen til Kenya. Campen er åpen mellom juli og oktober når de migrerende dyrene befinner seg i området.

I sentrale Serengeti har vi Kisura Serengeti Tented Camp som har åpent hele året.

Holdbar turisme
Våre virksomheter, samt de andre lodgene og teltcampene vi samarbeider med i Tanzania, har lokale eiere, lokalt ansatte, og drives i harmoni med naturen, samt påvirker miljøet minimalt. For eksempel minimeres transportene ved game drives, solcellepaneler brukes for energi, maten transporteres så kort som mulig, og matavfallet benyttes også.

Safari i nordlige Tanzanias parker

Å dra på safari i Tanzania er å oppleve vidstrakte utsikter og en sjanse til å komme nære de ville afrikanske dyrene i sitt naturlige miljø. Å sitte rundt leierbålet på kvelden under den stjerneklare himmelen og høre på dyrenes lyder er også en veldig spesiell og minneverdig opplevelse på en safari.

Vi anbefaler at man starter sin safari i Lake Manyara og Tarangire. På den måten får man en myk start på sin safari etter en lang reise fra Skandinavia. Reisetiden fra Arusha til Lake Manyara og Tarangire er kortere enn til Serengeti og Ngorongorokrateret, og her er veien asfaltert. Deretter anbefaler vi at man fortsetter til Serengeti hvor safarien i villmarken begynner på ordentlig. I Serengeti venter et veldig rikt dyreliv. Der for man også oppleve den store migrasjonen med enorme flokker av gnuer og sebraer som vandrer over savannen, og som under sommer til tidlig høst tar seg over Mara River. En bra avslutning på safarien er Ngorongorokrateret. Der finnes et rikt dyreliv på en liten yte, og der er den siste puslebiten til the Big 5, det svarte neshornet. Med dette safariprogrammet sparer man det beste til slutt og man får avslutte sin safari med fantastiske dyreopplevelser ferskt i minnet.

Serengeti nasjonalpark
På grensen mot Kenya i den nordlige delen av Tanzania ligger Serenget National Park. Parken er på ca. 14 700 km² , nesten like stort som Telemark fylke. I Serengeti finnes det mange forskjellige dyr. Vil man se the Big 5 er det gode sjanser for å få se løver, elefanter, bøfler og leoparder. Nesehorn som også er en av the Big 5, er derimot få og vanskelig å finne i Serengeti. Andre dyr man kan se i parken er blant annet giraffer, gnuer, flodhester og pantere. Ved en del vassdrag lever også krokodiller som ved god tilgang til føde kan bli over fem meter lange. Deler av Serengeti har også et rikt fugleliv.

Opplev den store migrasjonen
De fleste dyrearter lever sitt liv i samme område eller i sitt revir i Serengeti. Det gjelder derimot ikke gnuer og sebraer som under året vandrer i enorme flokker mellom forskjellige områder i Serengeti i jakt på beite og vann. Å se og høre lyden av hundretusentals gnuer og sebraer er en av de største naturopplevelsene man kan få!

For å oppleve den store migrasjonen gjelder det å dra på safari i rett del av Serengeti. Generelt pleier man å si at det er flest dyr som oppholder seg i den nordlige delen av Serengeti i juni-juli og oktober-desember. I august-september befinner de seg i Masai Mara i Kenya som grenser til Serengeti. I desember-juni pleier de fleste dyr å befinne seg i den sørlige delen av Serengeti.

.

Res på safari i Serengeti och upplev den stora migrationen.
Serengeti

Ngorongoro-kratert
 Ngorongoro-krateret ligger på 2 286 moh. i naturområdet Ngorongoro Conservation Area. Krateret er ca.600 meter dypt og har en diameter på 264 km². Det flate landskapet har forskjellige naturtyper som gress- og buskesletter, skog, en sodainnsjø og noen andre våtmarker.

Ngorongoro-kraterthar et rikt og variert dyreliv. Det finnes ca. 20 000 større pattedyr som nesehorn, sebraer, flodhester, gnuer, elefanter, gaseller, antiloper, bøfler og vortesvin. Disse dyrene trekker i sin tur til seg løver, hyener, pantere og leoparder. Det finnes også et flertall fugler, bl.a. et stort antall rosa flamingoer som lever ved sjøen.

Ngorongoro-kratert er bra året rundt når det kommer til dyretitting.

Res på safari i Ngorongorokratern i Tanzania och upplev det rika djurlivet.
Ngorongorokrateret

Tarangire nasjonalpark
Tarangire National Park som ligger sør for Lake Manyara er ca. 2 600 km² stort, men dyretittingen gjør man først og fremst i de nordlige delene av parken. I Tarangire finnes flere forskjellige naturtyper som gress- og tresavanne, palmeskog og våtmarker.

Tarangire har under visse sesonger et veldigt rikt dyreliv. I tørkeperioden, som er samtidig som den norske høsten, samles dyrene i områdene rundt Tarangirelven som renner gjennom parken. Ved elveleiet kan store elefantflokker samle seg, en veldig spesiell opplevelse å få se. I den nordlige delen av parken er det også i denne perioden migrerende flokker med gnuer og sebraer. Til Tarangires bofaste dyrearter hører bl.a. giraffer, bøfler, aper, impalaer, gaseller og antiloper. De vanligste kattedyrene er løver og leoparder som gjerne ligger og sløver i trærnes grener. I Tarangiri er det også et artsrikt fugleliv med ca. 550 arter.

Den beste tiden for dyretitting i Tarangire er i løpet av den norske sommer- og høstperioden.

 

Reser du på safari i Tarangire national park i Tanzania får du uppleva parkens rika djurliv.
Tarangire nasjonalpark

Lake Manyara nasjonalpark
Sørøst for Serengeti ligger den vakre Lake Manyara National Park. Parken er ca. 330 km² stor og innsjøen utgjør ca. to tredjedeler av dette. Lake Manyara skiller seg ut fra andre parker som ligger nord i Tanzania da landskapet i nord for det meste består av høyvokst jungellignende skog. Resten av parken består av savanne som delvis er dekket av busker og trær.

Lake Manyaras har et rikt dyreliv og har bl.a. et stort antall elefanter, bøfler, gnuer, sebraer, giraffer, antiloper, bavianer, aper og ca. 400 forskjellige fuglearter. Ved sjøen kan man for eksempel se tusenvis av rosa flamingoer, storker, pelikaner og andre fugler som trives ved vannet. Parken er også kjent for sine treklatrende løver.

Den beste tiden for dyretitting i Lake Manyara er i løpet av den norske vinteren

Visum og pass

Informasjon om visum og pass finner du her.

Klimaet i Tanzania

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Kaldest 24 23 23 23 21 19 19 19 18 20 22 23
Varmest 32 32 32 31 31 29 29 29 30 31 31 32
Soltimer 242 229 220 220 222 227 233 268 255 275 253 254
Regn(mm) 58 68 128 264 219 33 21 24 28 48 68 83
Regndager 6 6 11 18 13 5 4 4 5 5 7 8

 

Kart over Tanzania