Tanzania

Uforglemmelige reiser til Tanzania

Tanzania i Øst-Afrika består av fastland samt flere øyer, inkludert Zanzibar og Pemba Island. Tanzania er blant annet kjent for den store nasjonalparken Serengeti og Ngorongoro-kratert med sitt rike dyreliv og Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro. Tanzania er også kjent for sin genuine kultur, historie og Zanzibars paradislignende hvite strender. Vil du reise til Tanzania, kombiner gjerne ekte afrikansk safari med en solferie på for eksempel Zanzibar eller Pemba Islands kritthvite strender.

Se på filmen nedenfor og la deg inspireres!

 

Våre reiser til Tanzania

Du skal reise til Tanzania om du vil ha en ekstraordinær safariopplevelse. Vi tilbyr safariturer både i de nordlige og sørlige delene av landet. I den nordlige delen av Tanzania ligger de kjente reservatene Serengeti, Ngorongoro-kratert, Tarangire og Lake Manyara. I den sørlige delen finnes de litt mindre kjente reservatene Selous og Ruaha. Du kan velge mellom 4-9 dagers safariprogram i forskjellige prisklasser, fra camping til luksus. Du kan også kombinere din safari med en sol- og badeferie på Zanzibar, Pemba Island, Mafia Island og Seychellene. Vi har både individuelle reiser og gruppereiser.

Bortsett fra safari tilbyr vi også vandringer på Afrikas høyeste fjell Kilimanjaro og på det mindre fjellet Mount Meru.

Vi skreddersyr din safarireise til Tanzania

Vår største satsning i Afrika er vårt Øst-Afrika Flex-program. Gjennom dette kan du sy sammen din egen drømmereise med safari Tanzania, Kenya og Uganda kombinert med solferie på Kenyas kyst, Zanzibar eller Seychellene. Du velger selv blant vårt store utbud av safariprogram og overnatting. På denne måten får du en reise som passer dine ønskemål. Så om det du vil ha er full fleksibilitet når det kommer til valg av overnatting i Øst-Afrika, så er Øst-Afrika Flex noe for deg.

I Tanzania kan vi i tillegg til de ferdige programforslagene sette samme en reise helt etter dine ønskemål. Vi har gode samarbeidspartnere der og kan derfor skreddersy reisen uten at det for den saks skyld skulle bli dyrere. For å be om et reisforslag med et skreddersydd program, vennligst fyll i dette skjemaet, kontakt oss på telefon +46 (0) 21 18 16 17 eller på mail til info@kenzantours.se.

Mulighetene er mange når du reiser med oss!

Reisepakker til Tanzania

Game drive i Serengeti.

 

Fleksibel safari

Vi har arrangert safarireiser til Tanzania siden 2005, og vet hvordan man får det beste ut av en safari. Sammen med vår egen lokale safariarrangør Kenzan Wildlife Safaris passer vi på at de forventingene våre reisende har på sin safarireise blir oppfylt. Med tanke på at vi har en egen arrangør kan vi være veldig fleksible når vi setter sammen safariprogram til våre kunder. Vi har også egne teltcamper i Serengeti som ligger i de mest dyrerike delene av parken, les mer om dem nedenfor.

Det som er unikt med Kenzan Tours safari er at det er dere i samråd med guiden som bestemmer hvordan dere legger opp dagene i løpet av safarien. Vi har heller ikke noen drivstoffrestriksjoner som påvirker tiden dere kan være ute å se på dyrene. Det er også dere som i samråd med guiden bestemmer om dere for eksempel vil dra ut å se på dyrene på morgenen og så dra tilbake til campen for å spise lunsj, eller ta med dere lunsj og være ute å se på dyrene hele dagen. Den eneste begrensningen er parkens egne regler om safari.

Kenzan Wildlife Safaris har sin base i Arusha i den nordlige delen av Tanzania og drivs av manageren Phillip Mbotto. Han og de kyndige guidene og sjåførene tar alltid godt vare på dere. Behøver dere hjelp i løpet av reisens gang kan dere alltid kontakte Philip på plass eller oss i Sverige.

Bo nære dyrene

Serengeti nasjonalpark er større enn man tror. Så når du er på safari der gjelder det derfor å bo i ett dyrerikt område for ikke å sløse bort tid på transporter mellom der dere bor og disse områdene. For å forkorte transporten har vi derfor egne camper i forskjellige deler av Serengeti. På den måten er du alltid sikker på at du er i det området hvor det er mest dyr for sesongen i Serengeti.

Vår mobile teltcamp med økopolicy, Kenzan Luxury Mobile Camp, flyttes to ganger per år til de områdene der dyrelivet er som best. I perioden juni-november ligger campen i nordlige delen av sentrale Serengeti og fra desember-april ligger den i den sørlige delen av Serengeti.

Vi driver også Kenzan Mara River Camp ved Maraelven som er åpen mellom juli og oktober da de migrerende dyrene befinner seg i dette området. Les mer om Kenzan Mara Tented Camp her.

I sentrale Serengeti har vi Kisura Serengeti Camp som er åpen året rundt. Les mer om Kisura Serengeti Camp her.

Safari i nordlige Tanzanias parker

Å dra på safari i Tanzania er å oppleve vidstrakte utsikter og en sjanse til å komme nære de ville afrikanske dyrene i sitt naturlige miljø. Å sitte rundt leierbålet på kvelden under den stjerneklare himmelen og høre på dyrenes lyder er også en veldig spesiell og minneverdig opplevelse på en safari.

Vi anbefaler at man starter sin safari i Lake Manyara og Tarangire. På den måten får man en myk start på sin safari etter en lang reise fra Skandinavia. Reisetiden fra Arusha til Lake Manyara og Tarangire er kortere enn til Serengeti og Ngorongorokrateret, og her er veien asfaltert. Deretter anbefaler vi at man fortsetter til Serengeti hvor safarien i villmarken begynner på ordentlig. I Serengeti venter et veldig rikt dyreliv. Der for man også oppleve den store migrasjonen med enorme flokker av gnuer og sebraer som vandrer over savannen, og som under sommer til tidlig høst tar seg over Mara River. En bra avslutning på safarien er Ngorongorokrateret. Der finnes et rikt dyreliv på en liten yte, og der er den siste puslebiten til the Big 5, det svarte neshornet. Med dette safariprogrammet sparer man det beste til slutt og man får avslutte sin safari med fantastiske dyreopplevelser ferskt i minnet.

Serengeti nasjonalpark
På grensen mot Kenya i den nordlige delen av Tanzania ligger Serenget National Park. Parken er på ca. 14 700 km² , nesten like stort som Telemark fylke. I Serengeti finnes det mange forskjellige dyr. Vil man se the Big 5 er det gode sjanser for å få se løver, elefanter, bøfler og leoparder. Nesehorn som også er en av the Big 5, er derimot få og vanskelig å finne i Serengeti. Andre dyr man kan se i parken er blant annet giraffer, gnuer, flodhester og pantere. Ved en del vassdrag lever også krokodiller som ved god tilgang til føde kan bli over fem meter lange. Deler av Serengeti har også et rikt fugleliv.

Opplev den store migrasjonen
De fleste dyrearter lever sitt liv i samme område eller i sitt revir i Serengeti. Det gjelder derimot ikke gnuer og sebraer som under året vandrer i enorme flokker mellom forskjellige områder i Serengeti i jakt på beite og vann. Å se og høre lyden av hundretusentals gnuer og sebraer er en av de største naturopplevelsene man kan få!

For å oppleve den store migrasjonen gjelder det å dra på safari i rett del av Serengeti. Generelt pleier man å si at det er flest dyr som oppholder seg i den nordlige delen av Serengeti i juni-juli og oktober-desember. I august-september befinner de seg i Masai Mara i Kenya som grenser til Serengeti. I desember-juni pleier de fleste dyr å befinne seg i den sørlige delen av Serengeti.

.

Res på safari i Serengeti och upplev den stora migrationen.

Serengeti

Ngorongoro-kratert
 Ngorongoro-krateret ligger på 2 286 moh. i naturområdet Ngorongoro Conservation Area. Krateret er ca.600 meter dypt og har en diameter på 264 km². Det flate landskapet har forskjellige naturtyper som gress- og buskesletter, skog, en sodainnsjø og noen andre våtmarker.

Ngorongoro-kraterthar et rikt og variert dyreliv. Det finnes ca. 20 000 større pattedyr som nesehorn, sebraer, flodhester, gnuer, elefanter, gaseller, antiloper, bøfler og vortesvin. Disse dyrene trekker i sin tur til seg løver, hyener, pantere og leoparder. Det finnes også et flertall fugler, bl.a. et stort antall rosa flamingoer som lever ved sjøen.

Ngorongoro-kratert er bra året rundt når det kommer til dyretitting.

Res på safari i Ngorongorokratern i Tanzania och upplev det rika djurlivet.

Ngorongorokrateret

Tarangire nasjonalpark
Tarangire National Park som ligger sør for Lake Manyara er ca. 2 600 km² stort, men dyretittingen gjør man først og fremst i de nordlige delene av parken. I Tarangire finnes flere forskjellige naturtyper som gress- og tresavanne, palmeskog og våtmarker.

Tarangire har under visse sesonger et veldigt rikt dyreliv. I tørkeperioden, som er samtidig som den norske høsten, samles dyrene i områdene rundt Tarangirelven som renner gjennom parken. Ved elveleiet kan store elefantflokker samle seg, en veldig spesiell opplevelse å få se. I den nordlige delen av parken er det også i denne perioden migrerende flokker med gnuer og sebraer. Til Tarangires bofaste dyrearter hører bl.a. giraffer, bøfler, aper, impalaer, gaseller og antiloper. De vanligste kattedyrene er løver og leoparder som gjerne ligger og sløver i trærnes grener. I Tarangiri er det også et artsrikt fugleliv med ca. 550 arter.

Den beste tiden for dyretitting i Tarangire er i løpet av den norske sommer- og høstperioden.

 

Reser du på safari i Tarangire national park i Tanzania får du uppleva parkens rika djurliv.

Tarangire nasjonalpark

Lake Manyara nasjonalpark
Sørøst for Serengeti ligger den vakre Lake Manyara National Park. Parken er ca. 330 km² stor og innsjøen utgjør ca. to tredjedeler av dette. Lake Manyara skiller seg ut fra andre parker som ligger nord i Tanzania da landskapet i nord for det meste består av høyvokst jungellignende skog. Resten av parken består av savanne som delvis er dekket av busker og trær.

Lake Manyaras har et rikt dyreliv og har bl.a. et stort antall elefanter, bøfler, gnuer, sebraer, giraffer, antiloper, bavianer, aper og ca. 400 forskjellige fuglearter. Ved sjøen kan man for eksempel se tusenvis av rosa flamingoer, storker, pelikaner og andre fugler som trives ved vannet. Parken er også kjent for sine treklatrende løver.

Den beste tiden for dyretitting i Lake Manyara er i løpet av den norske vinteren

Visum og pass

Informasjon om visum og pass finner du her.

Klimaet i Tanzania

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Kaldest 24 23 23 23 21 19 19 19 18 20 22 23
Varmest 32 32 32 31 31 29 29 29 30 31 31 32
Soltimer 242 229 220 220 222 227 233 268 255 275 253 254
Regn(mm) 58 68 128 264 219 33 21 24 28 48 68 83
Regndager 6 6 11 18 13 5 4 4 5 5 7 8

 

Kart over Tanzania