Surinam

Reiser til Surinam

Surinam er Sør-Amerikas minste land og ligger nord for Brasil på Sør-Amerikas nordøstre kyst. De nordligste delene av landet består for det meste av udyrket lavland hvor majoriteten av folket lever. Den sørlige delen, nærmere 80 % av landets overflate, består av tropisk regnskog og savanner mot grensen til Brasil. Landet har også to fjellkjeder og fantastiske kyster mot sør-Atlanteren.

Landet besøktes på 1500-tallet av franske, spanske og engelske utforskere, og ble kolonisert på 1600-tallet av nederlenderne. Kolonisatorene tok med seg et stort antall afrikanske slaver til landet. De ble i slutten av 1800-tallet frigitte og mange flyttet til in til storbyen Paramaribo. Hollandsk er landets hovedspråket, men flere av de innfødtes språk samt kreol-dialekter snakkes også i stor utstrekning. Også engelsk och fransk er språk som  også prates her.

I dag er landets største inntektskilde bauxitgruvene som er viktige for fremstillingen av aluminium, samt ris- og bananplantasjer och rekefiske. Landet har nylig begynt å ta i bruk sine store olje- og gullresurser.

Surinam ble selvstendig fra Nederland i 1975. I desember 1980 ble en militærkupp utført og landet ble sosialistisk republikk, men det ansås av mange som en militærdiktatur. Lande blev en konstitusjonell demokratisk republikk i 1987, men de som utførte kuppen har fortsatt kontrollen over store delar av landets militære og politikk, til tross press fra Nederland og resten av verden.

Reisepakker til Surinam