Surinam

Reiser til Surinam

Surinam er Sør-Amerikas minste land og ligger nord for Brasil på Sør-Amerikas nordøstre kyst. De nordligste delene av landet består for det meste av udyrket lavland hvor majoriteten av folket lever. Den sørlige delen, nærmere 80 % av landets overflate, består av tropisk regnskog og savanner mot grensen til Brasil. Landet har også to fjellkjeder og fantastiske kyster mot sør-Atlanteren.

Landet besøktes på 1500-tallet av franske, spanske og engelske utforskere, og ble kolonisert på 1600-tallet av nederlenderne. Kolonisatorene tok med seg et stort antall afrikanske slaver til landet. De ble i slutten av 1800-tallet frigitte og mange flyttet til in til storbyen Paramaribo. Hollandsk er landets hovedspråket, men flere av de innfødtes språk samt kreol-dialekter snakkes også i stor utstrekning. Også engelsk och fransk er språk som  også prates her.

I dag er landets største inntektskilde bauxitgruvene som er viktige for fremstillingen av aluminium, samt ris- og bananplantasjer och rekefiske. Landet har nylig begynt å ta i bruk sine store olje- og gullresurser.

Surinam ble selvstendig fra Nederland i 1975. I desember 1980 ble en militærkupp utført og landet ble sosialistisk republikk, men det ansås av mange som en militærdiktatur. Lande blev en konstitusjonell demokratisk republikk i 1987, men de som utførte kuppen har fortsatt kontrollen over store delar av landets militære og politikk, til tross press fra Nederland og resten av verden.

Reisepakker til Surinam


Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm