Sør-Amerika

Reis til det kontrastfylte Sør-Amerika

En reise til Sør-Amerika er en reise til et mangfoldig og dramatisk landskap og en rik kultur med influens fra indianerfolk og europeiske kolonisatorer. Her får du oppleve storslått natur fra regnskogen i Amazonas til Andesfjellene og Argentinas isbreer. Her får du også møte en befolkning som mer enn gjerne lar deg bli kjent med deres kultur. Velkommen til et kontinent fullt av uforglemmelige opplevelser!

Se vår inspirasjonsfilm om reiser til Sør-Amerika.

Våre reiser til Sør-Amerika

Vi tilbyr ferdige reiser til Peru, Argentina, Brasil, Bolivia, Chile med Påskeøya, Colombia,  Surinam og Ecuador med Galápagosøyene. Vi tilbyr både individuell reiser med daglige avganger som gruppereiser med faste avreisedatoer. Guidene/reiselederne er engelsktalende eller svensktalende.

Under hvert land i menyen kan du se våre forslag på ferdige reiser og program til respektive land. På destinasjonen Sør-Amerika skreddersyr vi også reiser etter dine ønskemål, og det behøver ikke bli dyrere enn å velge et ferdig reiseforslag. Uansett om du vil ha en eventyrreise, familiereise, naturreise eller vandring setter vi sammen et program til de land i Sør-Amerika som du vil reise til. Hos oss har du stor valgfrihet!

Ønsker du et reiseforslag på en skreddersydd reise til Sør-Amerika, fyll i dette skjemaet, send en mail til [email protected] eller ring oss på telefonnummer +46 (0) 21 18 16 17.

Res till Peru och upplev inkastaden Machu Picchu i Andernas berg.

 

Unike upplevelser for alle sansene

Sør-Amerika er en gullgruve for deg som er interessert i natur og kultur. Kontinentet rommer et variert landskap med store kontraster. Her finnes Amazonas regnskog, Andesfjellene, vulkaner, savanner, sletter, ørkener og isbreer. Her har du også myldrende millionbyer som Buenos Aires og Rio de Janeiro. Sør-Amerika har også en rik kultur som er influert av urbefolkningen og europeiske kolonister.

Enten du reiser i ett land eller tar en rundreise i flere land i Sør-Amerika venter fantastiske opplevelser, den ene mer storslått enn den andre. Her nevner vi kort noen få av Sør-Amerikas mange attraksjoner som er vel verdt et besøk.

Machu Picchu
De mytiske inkaruinene Machu Picchu i Peru er en av Sør-Amerikas største attraksjoner. Byen ble bygget av inkafolket på midten av 1400-tallet men ble forlatt på 1500-tallet og ble ikke gjenoppdaget før år 1911. Machu Picchu ligger 2 400 moh. Og er omgitt av et spektakulært landskap med skogkledde fjelltopper. Du som vil oppleve mer av landskapet kan ta den legendariske Inkastien opp til Machu Picchu.

Titicacasjøen
Titicacasjøen ligger på grensen mellom Peru og Bolivia og er Sør-Amerikas største sjø. Sjøen ligger 3 800 moh. Og er en av verdens høyest beliggende sjøer med vanlig båttrafikk. Her kan man bl.a. besøke Urosfolket som bor på flytende sivøyer og lever etter gamle tradisjoner.

IguazufalleneRes till Sydamerika och se vattenfallet Iguazu (Iguacu) i Argentina och Brasilien.
På grensen mellom Argentina og Brasil ligger et av verdens bredeste og mektigste fossefall, Iguazú eller Iguaço. På en nesten 3 km lang strekning faller Iguazúelven ned i et stort antall fossefall som sammen danner et mektig naturfenomen. Den høyeste fossen har en fallhøyde på 80 meter.

Andes
Andesfjellene strekker seg fra Det karibiske havet i nord til Kapp Horn i sør. Landskapet er spektakulært med grønne skogkledde fjell, dype daler og snøkledde vulkantopper. I byene og stedene i Andes lever de innfødte i henhold til gamle tradisjoner. Gjør du et opphold der for du et innblikk i denne spennende kulturen.

Galápagosøyene
En av de største naturopplevelsene man kan få er å besøke Galápagosøyene. Øyriket som tilhører Ecuador ligger i Stillehavet, ca. 100 mil utenfor Sør-Amerikas fastland. Øyenes isolerte posisjon har ført til at det finnes et stort antall endemiske arter. Dyrene på Galápagos er uredde for mennesker, så her for du sjansen til å se dem på veldig nært hold

Argentinas isbreerRes till Argentina i Sydamerika och se de mäktiga glaciärerna, som Perito Moreno.
En annen stor naturopplevelse er å beskue Argentinas mektige isbreer. Når man står der ved isbreen Perito Morenos mektige fjell og ismasser er det lett å føle seg liten som menneske.

Regnskogen i Amazonas
Den enorme regnskogen i Amazonas er ca. 5,5 millioner km² stor og er med sitt biologiske mangfold en av verdens mest artrike steder. Blir du med oss til Amazonas kan du bo på en økohytte og utforske regnskogens flora og fauna på dine fotturer og andre aktiviteter.

Vinsmaking i Mendoza
Er du interessert i vin er et besøk i Mendoza, Argentinas mest kjente vindistrikt, å anbefale. Her kan du nyte av det vakre landskapet og besøke vingårder for å lære deg mer om vinproduksjon.

Storbypuls med samba og tangoRes till Buenos Aires i Argentina och upplev förförande tango, eller res till sambans Rio de Janeiro i Brasilien.
Sør-Amerika har også mange spennende storbyer som har mye å tilby. Opplev Rio de Janeiros fengende sambarytmer, Kristusstatuen og det berømte Copacabana. Besøk stilige Buenos Aires med sin europeiske stemning, forførende tango og de fargeglade husene i Bocas bydel. Eller så kan du utforske Ecuadors hovedstad Quito med sin velholdte koloniale bykjerne og aner fra Inkariket.