Kulturreiser

Reiser til verdens kulturer

Å reise og oppleve andre kulturer er berikende og lærerikt. På våre kulturreiser får du på nært hold oppleve forskjellige lands kulturer, tradisjoner og hverdagsliv. Møt salsadansende cubanere i Havanna, bo i en masaiby i Tanzania eller la deg forbløffes over det storslåtte Taj Mahal i India.

Ønsker du å få oppleve flere forskjellige kulturer og gamle tradisjoner så har du kommet til rett sted! Vi ønsker å oppmuntre innbyggerne i de land som vi organiserer turer til, og en viktig del av dette er å la de reisende oppleve deres kultur og samfunn på nært hold. Nesten hver reise som vi organiserer har planlagte eller frivillige besøk til landsbyer og bosetninger som mottar turister og viser frem innbyggernes kultur. Bli med på en reise til spennende kulturer som du aldri glemmer!

Kenya

Opplev Afrikas rike kultur

Afrika har en rikt fasettert kultur som reflekteres av alle de ulike folkeslagene som lever der og de ytre påvirkninger som historien har ført med seg. Reiser du til Afrika kan du oppleve både gamle tradisjoner på landsbyen og storbyenes utvalg av blant annet kunst og musikk.

I Tanzania kan du bo i en masaihytte og lære deg mer om masaiens kultur. Du får blant annet være med en masaifamilie og oppleve tradisjonell maasaidans. Kanskje for du muligheten til å danse selv også. Les mer på vår reise Tanzania & Zanzibar Familiereise der overnatting i en masaihytte  inngår.

I Tanzania og Kenya kan du kombinere kulturreisen med en utrolig safari i Masai Mara og Serengeti. Du kan også se Masai Mara i fugleperspektiv fra en luftballong! Her finnes mange andre utrolige nasjonalparker rundt Kilimanjaro, Mount Kenya, Lake Naikuru, Lake Naivasha og Ngorongorokrateret.

Vil du besøke storbyer i løpet av din Afrika reise har vi reiser til Cape Town eller Durban som også inngår i dette. Se for eksempel på våre reiser Et Sør-Afrikansk eventyr og Regnbueruten i Sør-Afrika.

Santiago de cuba musiker (2)

Costa Rica arrangerer vi eventyrserier for både den erfarne og den eventyrlige familien. Der kan dere vandre på hengebruer i regnskogens trekroner, rafte og utforske vulkanske områder og varme kilder. Å veksle dette med muligheten til å bade i både Stillehavet og Atlanterhavet så er eventyret perfekt!

Cuba kan dere oppleve Havanna og de mindre stedene Santa Clara, Trinidad og Sancti Spiritus. Dere for utforske naturreservatet Banao og kystbyen Cayo Las Brujas, besøke sukkerrørplantasjer og se hvordan man produserer ekte cubansk rom, og oppleve mange forskjellige cubanske monumenter og bygninger. Avslutt reisen med en uke ved paradiskysten i Varadero.

Guatemala er fullt av spennende steder og opplevelser. Her kan dere se mange gamle kloster og katedraler, dra på båtturer til indianerbyer lokalisert ved de vakre sjøene og utforske den en gang så store mayakulturen. Landet grenser til Mexico i nord og deler mye av sin historie med sine naboland. Mayaindianerne var en av de fremste mesoamerikanske sivilisasjonene fram til spanjolenes ankomst. Vår reise Guatemalas skatter  inneholder flere besøk av landets kulturskatter, som antikke mayasteder og nåtidens steder som har blitt påvirket av arven fra kolonitiden.

Mexico er kjent som hjemlandet for Maya, Aztek, Zapotec og flere andre urfolk, der mange er utdødde eller utblandet med den moderne befolkningen. Man kan finne ruiner og relikvier fra disse kulturene hvor man enn snur seg.

 

Peru

Rundreiser i Sør-Amerika

I Peru kan du vandre til det legendariske Machu Picchu, besøke inkabyen Cuzco, og ta en båttur på Titicacasjøen, den høyest liggende innsjøen i verden som det er mulig å navigere på med store farkoster. Dere kan også ta en flytur over de mystiske Nazcalinjene, besøke Paracas naturreservat, vingårder i Ica og byen Lima med sin fantastiske arkitektur og matlagning. Til Peru har vi flere spennende reiser , blant annet Peru-Rundreise med inka trailen som går til Perus største kulturskatter.

Hva sier du om en gruppereise til Chile og Argentina som tar deg fra saltørkenen i Atacamas via Lagunas Miscanti y Menigues vulkaner, samt besøke Sør-Amerikas vakreste steder og bygninger. Opplev Argentinas og Chiles fascinerende kultur med Guachos, Argentinske cowboys, og urbefolkningens byer. Dere kan også fortsette reisen til Brasil og Rio de Janeiro med Cristo Redentor, Copa Cabana og alle sambaskoler. I Argentina kan du dessuten dansa tango!

Taj Mahal

Storslått kultur i Asia og Det indiske hav

Vi har kulturreiser til mange ulike land i Det indiske hav og Asia. I India finnes en rekke forskjellige reisemål for de som er interessert i kultur. Nord-India tilbyr Delhi og Agra med Taj Mahal og andre storslåtte bygninger. Sør-India tilbyr en rekke templer og hulemalerier i og rundt Chamundifjellene, inkludert en 17 meter høy gudestatue. Øst-India tilbyr Kolkata / Calcutta, med Mor Teresas hjem Nirmal Chaya og Victoria Memorial Hall. Her finnes også Darjeeling Himalayan Railway, verdens høyest beliggende jernbane. Dere kan også besøke Andamanøyene, Indias eget paradis med en nesten uberørt innfødt kultur. Enda mer spennende kan det være å besøke kvinnene i Kerala, og bli kjent med byens befolkning der. Dere vil få oppleve hvor dyktige de er i sitt arbeid, hvordan de lykkes med teamarbeid og hvordan de utvikler motivasjon og lederegenskaper. For deg som vil se Indias kulturelle skatter kan vi blant annet anbefale vår reise Indias Gyllende triangel med Ranthambore.

I Vietnam kan dere oppleve Hanois og Ho Chi Mins (Saigons) attraksjoner samt Siem Reap og Angkor Wat med sine fantastiske og mytiske templer. Vietnam er et behagelig land med dype spor fra kinesisk kultur, men også med påvirkninger fra både franskmennenes og amerikanernes okkupasjon. Vil du utforske Vietnam? Bli med på den innholdsrike reisen Et eventyr gjennom Vietnam!

Vi arrangerer også reiser til Sri Lanka, med sitt fjellfort og sine utallige Buddhastuer, og Malaysia med hovedstaden Kuala Lumpur og andre ruiner dypt inne i regnskogen.

Hva synes våre kunder?

Vi bokade en resa till Costa Rica. Redan vid första kontakten fick vi mycket bra kontakt. Man tog sig tid med våra frågor. De praktiska arrangemangen sköttes professionellt både före och under resan. Allt fungerade perfekt. Vi rekommenderar uppriktigt Kenzan Tours.

Bo T, reisende 2016

Kilde: Reco.se

Våre kulturreiser