Cuba

Reis til fargesterke Cuba

Cuba er et spennende land som tilbyr både en unik og fargerik kultur, historiske attraksjoner og fantastiske strender. En reise til Cuba har noe for alle! De fleste av våre reiseforslag er på to uker, men vi kan korte ned eller forlenge reisen etter dine ønskemål.

Inspirasjon

Inspirasjonsfilmer om fantastiske Cuba nedenfor.

 

Våre pakkereiser til Cuba

Vi på Kenzan Tours har et stort utvalg av forskjellige reiser til Cuba. Det er alt fra klassiske rundreiser med kultur og natur til mer aktive reiser med for eksempel sykling, trekking, dykking eller dans. Alle våre reiseforslag inneholder også avslappende dager på noen av Cubas fantastiske og kritthvite strender. Vi har både individuelle reiser og gruppereiser der du får utforske landet sammen med andre. Gruppereisene har alltid erfarne reiseledere med stor kunnskap om sine reisemål. Vi har alltid svensktalende personal på plass i Havanna.

I tillegg til rundreisene på Cuba tilbyr vi også kombinasjonsreiser med andre land i Sør- og Mellom-Amerika, som Ecuador, Costa Rica og Mexico. Vi kan også tilby en båtcruise rundt Cuba med en stopp på Jamaica.

De fleste av våre reiseforslag har to uker på plass, men reisene kan forkortes eller forlenges etter dine ønskemål.

Bo på hotell eller hos en cubansk familie

Du velger selv hvilken form for overnatting og standard du vil ha på din reise på Cuba; Basic, Standard, Superior, Deluxe eller Premium. I tillegg til hotell kan du også bo på Casa Particular (Homestay), en spennende og populær overnattingsmulighet på Cuba. Det kan sammenlignes med et Bed & Breakfast-hotell eller guesthouse og drives med tillatelse fra den cubanske staten.

Mange reisende oppdager at nettopp det å bo på Casa Particular er en av de største høydepunktene på sin reise til Cuba. Casa Particular  drives av lokale familier og ligger i boligområder, noe som gjør det mulig å samspille med Cubas lokalbefolkningen. Casa Particular er også vurdert som mye hyggeligere enn hotell, og ifølge reisende har de omtrent det samme komfortnivå som et trestjerners cubansk hotell.

Hver familie og Casa Particular på Cuba er unik, og komfortnivået skiller seg fra sted til sted. Imidlertid må rommene ha et visst komfortnivå for at eierne skal få sin statlige lisens for å leie ut dem. Normalt har en Casa Particular mellom ett og fire rom. Generelt sett er rommene ganske enkle og mindre enn et typisk hotellrom, men er komfortable og veldig rent. Familiene gjør også alt de kan for å få deg til å føle deg som hjemme. Våre nøye utvalgte Casa Particulares er av høy kvalitet med komforter som private bad og luftkondisjonerte soverom, og ligger i nærheten av kultur og severdigheter.

Å bo på et Casa Particular er en ekte opplevelse og et must når du besøker Cuba!

Møt vår guide i Havanna

-Hei! Jeg heter Edyk Goicoechea Alvarez, og meg treffer du mest sannsynligvis når du reiser til Cuba med Kenzan Tours. Jeg er oppvokst på Cuba men har også bodd 12 år i Malmø og prater derfor svensk. Jeg kommer til å ta imot dere, gi dere en introduksjon til landet og sammen med dere gå igjennom programmet deres og deres reisehandlinger. Jeg er utdannet guide og er også  den sommer til å guide dere rundt i Havanna. Sammen med mine kollegaer og min svenske sjef Carina gjør jeg alt for deres reise skal bli så bra som mulig, og for deres trygghet er vi tilgjengelige døgnet rundt.

-Dere kanskje ikke elsker Cuba like mye som jeg gjør etter deres reise. Men jeg håper at det får en liten bestående plass i deres hjerte og at dere får mange fine minner med dere hjem. Velkommen til mitt Cuba!

Vi skreddersyr din drømmereise til Cuba

Våre skreddersydde reisepakker til Cuba inneholder et programforslag på reiser med forskjellige aktiviteter. Disse programmene er bare forslag. Har du andre ønskemål kan vi hjelpe deg å sette sammen en reise helt etter dine ønskemål. Vi samarbeider med gode lokale arrangører, og derfor kan vi skreddersy reiseprogrammet uten at det for den saks skyld skulle bli dyrere. For å få et forslag på en skreddersydd reise, vennligst fyll i kontaktskjemaet eller kontakt oss på telefon +46 (0) 21 18 16 17 eller på mail [email protected].

Reisepakker til Cuba

Republikken Cuba ligger i den Vestindiske øygruppen De store Antiller, ca. 15 mil fra Florida. Landet består av hovedøya Cuba, den mindre øyen Isla de la Juventud og et stort antall mindre øyer. Cuba har de kritthvite strendene og det krystallklare, turkise vannet som kjennetegner Karibia. Men landet har så mye mer å tilby.

Reiser du rundt på Cuba får du oppleve et land med en rik og spennende kultur som har blitt formet av sin historie med kolonisering, slaveri og perioder med militærdiktatur. Ofte får man en følelse av at man befinner seg i en annen tid. Den fargeglade koloniale arkitekturen og de gamle amerikanske 50-talls bilene som ruller i gatene bidrar sterkt til denne følelsen.

Reisetips på Cuba

Det finnes så mye å oppleve i dette fantastiske landet. En rundreise på Cuba er en bra måte å lære kjenne landet på, og det finnes mange interessante steder å besøke. Her beskriver vi kort om noen av de stedene som vi synes er vel verdt et besøk i løpet av en Cubareise.

Havanna
Havanna er Cubas livlige og fargesterke hovedstad og startpunktet for våre Cubareiser. Folkelivet på Havannas gater og torg er levende, og man hører salsamusikk og andre karibiske rytmer som avslører musikkens betydelse i Cubas kultur.

Havanna har mange attraksjoner. Mange av dem ligger samlet i de tre kvarterene La Habana Veja (Gamle Havanna), Centro Habana og Vedado. Gamle Havanna, som er med på UNESCO-listen, kalles også Havannas historiske hjerte. Her kan man spasere gjennom kvartalene og se på den vakre arkitekturen fra kolonialtiden. Ved Plaza de la Catedral ligger den vakre kirken Catedral de San Cristóbal fra 1787. Om man ønsker kan man gå opp i klokketårnet til denne kirken.

En bra måte å se andre deler av Havanna på er å lene seg tilbake i en amerikansk 50-talls bil og nyte av en aldri så liten biltur. Vi har byturer der du bl.a. får cruise langs den lange og kjente strandpromenaden Malecón og besøke andre attraksjoner i Havanna.

Trinidad
I den sjarmerende kolonibyen Trinidad på sørkysten står de fantastiske kolonialbygningene og salsaen i fokus. Byen ble grunnlagt på 1500-tallet og er en av UNESCOS verdensarv. Fra 1600-tallet til 1800-tallet var Trinidad sentrum for handel med sukker og slaver, og de rike plantasjeeiernes praktfulle palasser står der fortsatt. Palacia Brunet er en av byens vakreste palass og rommer idag Museo Romántico. Museet har blant annet en stor samling av antikke møbler, kunstverk, glass og porselen fra 1800-tallet som tilhørte traktens rikeste familier.

Cienfuegos
På sydkysten ligger den gamle og livfulle havnebyen Cienfuegos. Byen ble grunnlagt i 1819 og lå i hjerte av den fruktbare regionen som blant annet produserer sukker, kaffe og tobakk. En av byens vakreste steder er Palacio de Valle med sin gotiske, venetsianske og nyklassiske arkitektur. Her er det også en berømt botanisk hage.

Viñales
Reiser du rundt på Cuba er Viñales på den vestre siden verdt et besøk. Viñalesdalen er kjent for sin unike natur med grønne tobakksfelt og mogotes, avrundede kalkstensklipper, som reiser seg fra det flate landskapet. Området ble kolonisert i begynnelsen av 1800-tallet og har en stor historisk og kulturell betydelse. Her er tradisjonene bevart fra de folkegruppene som har bodd i området under forskjellige perioder. Derfor er det en original kultur med innflytelse fra den indianske urbefolkningen, spanske erobrere og afrikanske slaver. Denne multikulturelle utviklingen viser seg blant annet i arkitekturen, håndverket og musikken.

Badestedene på Cuba
Mange av våre Cubareiser avsluttes med sol- og bading på noen av Cubas fine strender. Varadero er Cubas mest kjente og populære badeby. Den to mil lange halvøya som går ut som en tunge fra den nordvestre kysten har vakre hvite strender som lokker til strandliv. Vil man ikke slappe av på stranden eller hotellet finnes det mange aktiviteter og utflukter. Snorkling, dykking, fisketurer og delfinsafari er bare noen få eksempler.

Bortsett fra Varadero finnes det også andre badebyer, alle med samme vakre strender. Cayo Santa Maria er en øy utenfor Cubas nordøstre kyst, og her finnes det nesten 1,5 mil med hvite strender å slappe av på. Den lille rolige øya Cayo Largo utenfor Cubas sydkyst er en annen av Cubas mange fine badebyer der du kan leve strandlivet. Vil du bo i Trinidad tilbyr vi overnatting der også.

Les mer her om hvilke badebyer og strandhotell vi tilbyr på Cuba.

Flere reisetips på Cuba

Utover det vi har nevnt her finnes det mye mer å se og gjøre på Cuba. I beskrivningene av våre forskjellige pakkereiser til Cuba finnes flere reisetips. Du er også varmt velkommen til å kontakte oss i forbindelse med at du sender en forespørsel eller booker din reise til Cuba.

Viktig å vite om Cuba

Cuba er et annerledes land på mange måter. Følelsen av å befinne seg på 50-tallet er fascinerende og gjør landet til et spennende reisemål vel verdt et besøk. Men man skal være klar over at Cuba er et land med knappe resurser. På kort tid har Cuba fått en større og sterkere turiststrøm, men ressursene for å ta imot alle de som besøker landet er ikke tilstrekkelige. Det er derfor en veldig presset situasjon i landet.

De knappe resursene innebærer mer konkret at det for eksempel er vanskelig å få tak i reservedeler og bensin. Dette kan påvirke de transportene som inngår i våre reiser til Cuba. Det kan for eksempel være at innenriksfly blir kansellert og erstattes med landtransport og lokale arrangement kan bli forsinket. Det forekommer iblant overbookinger på hotellene, og standaren er ujevn.

På grunn av den pressede situasjonen på Cuba kan vi dessverre ikke garantere at alt fungerer problemfritt på våre reiser dit. Vi og våre lokale arrangører på Cuba strever selvfølgelig etter at alt skal fungere så bra som mulig, og skulle det oppstå problemer gjør vi vårt beste for å løse dette på plass.

Vi synes likevel at man skal reise til Cuba og oppleve landet før det moderniseres. Er man bare klar over alt kanskje ikke blir som planlagt venter et fantastisk land å utforske!

Visum og pass

Informasjon om visum og pass finner du her.

Reiseforsikring

For å kunne reise inn i Cuba må man ha en gyldig reiseforsikring som dekker kostnader for en eventuell behandling i landet. Ta med en attest fra forsikringsselskapet som viser at du har en slik forsikring da du kan behøve å vise dette det ved innreise til Cuba.

For barnefamilien

Cubanerne er veldig barnekjære, og som barnefamilie får man alltid hjelp og et varmt leende til velkommen.

Noe som er bra å tenke på når man reiser til Cuba med barn er at bilbarnstol og beltepute ikke kan garanteres ved transfers. Vil dere være sikre på at barna reiser sikkert anbefaler vi derfor at dere tar med dere egne bilbarnstoler eller belteputer.

Beste tiden å reise til Cuba

Man kan reise til Cuba hele året rundt , men den beste tiden å dra dit på er under tørkeperioden desember-april.

Klimaet på Cuba

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Kaldest 18 18 19 21 22 23 23 24 23 23 21 19
Varmest 25 25 27 29 30 31 32 32 31 29 27 27
Soltimer 217 196 248 270 279 248 300 231 150 167 186 202
Regn(mm) 6 13 12 65 196 285 242 277 292 259 122 37
Regndager 2 1 2 5 18 22 23 22 23 21 12 7

 

Kart over Cuba