Sri Lanka

Reiser til Sri Lanka

Å reise til Sri Lanka er å reise til et land som tilbyr en stor variasjon av opplevelser. Her finner du en mengde kulturhistoriske skatter fra et land med en eldgammel historie, grønskende og frodige landskap og gylne strender. Dessuten for du møte et gjestfritt folk som tar imot deg med åpne armer.


Våre reiser til Sri Lanka

Vil du utforske Sri Lankas eldgamle kultur, eller ønsker du naturopplevelser? Vil du ta med familien på en herlig solferie eller reise med din kjære på en romantisk bryllupsreise? Vi arrangerer flere forskjellige reiser til Sri Lanka, både gruppereiser og individuelle reiser med egen guide og sjåfør.

Vil du ha en reise som kombinerer kultur, natur og solferie? Kombiner gjerne en rundreise på Sri Lanka med avslappende dager på en av landets vakre strender, eller fly videre til Maldivenes paradis.

Du finner våre programforslag til Sri Lanka her nedenfor. Bortsett fra de ferdige programmene tilbyr vi også skreddersydde reiser til Sri Lanka. Kontakt oss gjerne og kom med dine ønskemål så setter vi sammen et reiseforslag til deg. For å sende inn en forespørsel, fyll i og send dette skjemaet, mail til [email protected] eller ring oss på +46 21 18 16 17.

Reisepakker til Sri Lanka

Reisetips og severdigheter

En rundreise på Sri Lanka er en reise fylt av opplevelser. Det mangesidige landet har mange ulike attraksjoner, blant dem de syv palassene som er utpekt som verdensarv av UNESCO. Her er noen tips på utflykter og aktiviteter for deg som vil utforske Sri Lankas kultur og natur.

Utforske historien

Sri Lankas historie går 3 000 år tilbake i tid, og landet har mange historiske monumenter og kulturskatter. Den hellige byen Anuradhapura på Nord-Sri Lanka var hovedstad mellom 400 f.Kr. og 1100 e.Kr., og det fins mange steder med stor historisk og arkeologisk interesse. Du kan bl.a. se antikke stuper, Buddha-statuer og det 2 250 år gamle hellige treet Sri Maha Bodhi som sies være en avlegger fra det treet som Buddha mediterte under når han fikk sin religiøse opplysning.

Polonnaruwa var Sri Lankas andre hovedstad og byen har mange velbevarte bygninger, Buddha-statuer og andre fortidsminner fra den gamle hovedstadens storhetstid.

Reser du till Polonnaruwa i Sri Lanka kan du bland annat beskåda antika Buddhastatyer.

Kandy, som ligger i sentrale Sri Lanka, var det singalesiske rikets siste hovedstad før den ble erobret av Storbritannia på begynnelsen av 1800- tallet. Byen er en av de helligste buddhistiske stedene, og buddister valfarter dit for å besøke Tanntempelet, Sri Dalada Maligawa, hvor Buddhas tann oppbevares.

Løveklippen Sigiriya, er en 180 meter høy klippe med ruiner fra det palasset som ble bygd på toppen av klippen på 400-tallet e.Kr. Navnet kommer fra den mektige løven som før omgav inngangen. På veien opp til toppen finnes vel bevarte fresker i form av 21 jomfruer i naturlig størrelse som fortsatt har sine opprinnelige farger. Etter klatreturen opp til toppen belønnes man med en fantastisk utsikt over de gamle hagene nedenfor og det omkringliggende landskapet.

Dra på elefantsafari

Elefanter er Sri Lankas mest feirede dyr, og du kan se dem i det ville i blant annet Minneriya nasjonalpark. Den 8 889 hektar store parken er kjent for sin store populasjon av elefanter som i flokker på 100 til 150 individer vandrer i jungelen og i nærheten av sjøen. Bortsett fra elefanter holder bøfler, villsvin, leoparder, sjakaler, krokodiller, reptiler, et stort antall fuglearter og sommerfugler også til her.

Pinnawala Elephant Orphanage er et rehabiliteringssenter for skadde og overgitte elefanter som har blitt funnet rundt omkring i landet. Helt siden starten i 1975 har man tatt vare på både elefanter som man har funnet og de elefantunger som blir født i parken under årenes løp. Her får du besøke elefantene og være med når de bader og blir matet.

Vill du se elefanter under din resa i Sri Lanka kan du besöka Miinneryia nationalpark eller Pinnawala Elephant Orphanage.

Reis i høylandet
Reiser du rundt på Sri Lanka kommer du til å få se et frodig landskap med teplantasjer, pinjeskoger, spektakulære fossefall og gylne strender. Sri Lanka er en av verdens største produsenter av te, og industrien er en viktig inntektskilde for landet som sysselsetter ca. 1 million mennesker. Luftfuktigheten, de svale temperaturene og regnet i Sri Lankas sentrale høyland er veldig gunstige for fremstillingen av te med høy kvalitet. Reiser du gjennom høylandet kommer du til å få se bølgende landskap med grønne tebusker som sprer seg over åsene. Du kan også besøke en tefabrikk for å lære deg mer om fremstillingen av den velkjente teen.

Nyt av sol og bading
Sri Lankakan tilbyr langstrakte strender som lokker med en avslappende solferie. Trincomalee som ligger på nordøstkysten er en historisk havneby som med sitt dype vann lager en naturlig havn. Byen har under historiens gang fått besøkt av bl.a. Marco Polo, handelsreisende fra Kina og Øst-Asia og europeiske kolonister. Trincomalee har herlige lange sandstrender og tilbyr aktiviteter som surfing og hvalsafari.

Pigeon Island er en marine nasjonalpark som ligger rett nord for Trincomalee. I tillegg til en lang, vakker strand finnes det også et korallrev som tilbyr utmerket snorkling og dykking blant de tropiske fiskene.

Passikudah, som ligger på den sentrale østkysten, er en vakker bukt med en gyllen, langgrunn strand og rolig vann, perfekt for svømming og snorkling. Det finnes også et kjent korallrev der med et rikt marineliv, og revet er nå klassifisert som et beskyttet område for å forhindre et det blir ødelagt.

Flere reisetips på Sri Lanka
I våre reiseprogram til Sri Lanka finner du tips på flere steder du kan besøke i vakre og gjestfrie Sri Lanka.

Visum og pass

Information om visum og pass finner du her.

Klimaet i Sri Lanka

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Kaldest 22 22 23 24 25 25 25 25 25 24 23 23
Varmest 30 31 31 31 31 30 29 29 30 29 30 30
Regn(mm) 88 96 118 260 353 212 150 124 153 354 324 175
Regndager 8 7 11 18 23 22 15 15 17 21 19 12

Kart over Sri Lanka