Ecuador

Reiser til Ecuador

Som navnet antyder ligger Ecuador midt på ekvator. Her står sesongene stille, og de fire årstidene kan oppleves på en og samme dag. Oppdag et land som strekker sig fra Andesfjellenes evige vintere til Amazonas fuktige regnskog, fra Stillehavets solfylte strender til de fascinerende Galápagosøyene.


Vi har både ferdige reisepakker og skreddersydde reiser til Ecuador. Vil du passe på å besøke flere land har vi også rundreiser som kombinerer Ecuador med blant annat Peru, Costa Rica og Cuba. Finner du ikke det du søker på vår hjemmeside, kontakt oss med dine ønskemål så hjelper vi til å skreddersy din drømmereise. Kontakt oss via detta skjemaet, ring oss på +46 (0) 21-18 16 17 eller send en mail til [email protected].

Reisepakker til Ecuador

Reisetips i Ecuador

Ecuador er et lite land men er veldig rik på opplevelser. Her ligger Andesfjellene, Amazonas regnskog, inkakultur, koloniala byer og steder og de unike Galápagosøyene. De ofte så fantastiske utsiktene over Ecuadors landskap er overveldende og noe som man minnes i lang tid etter reisen. Noe du også minnes er den Sør-Amerikanske kulturen med gestvennlighet, varme og alle de leende ansiktene man møter overallt.

Fra solrike strender til snødekte fjell
Ecuador er unikt gjennom at landets klima er som en miniatyr av Sør-Amerika. Her finner du alle klimasoner som finnes i resten av Sør-Amerika, og det gir et skiftende landskap og artrikt plante- og dyreliv. I Ecuador er de høye og kalde Andesfjellene, Amazonas varme regnskog, solfylte strender ved Stillahavet og ikke minst Galápagosøyenes unike flora og fauna. Stillehavskysten er også full av fine strender hvor det varme vannet og bølgene gir de perfekte forutsetningene for surfing.

Naturskatter og eventyr
Andesfjellene skjærer rett igjennom Ecuador fra nor til sør. Et trettitall av fjelltoppene her er vulkaner, blant annet den 5 897 meter høye Cotopaxi som er en av jordens høyeste og aktive vulkaner. Motorveien mellom Quito og Cuenca kalles Vulkanenes boulevard for de mange høye vulkaner som stiger opp sig langs veien, og det er en mektig opplevelse å ferdes her. En annen måte å oppleve Andenes utrolige landskap på er å ta den populære togreisen mellom Alusi og Sibambe, også kalt ”Djevelens nese”. Det er en fantastisk følelse å sitte på toget som sikksakker seg fram langs de bratte fjellsidene og se de spektakulære utsiktene over Andene.

Å dra inn i Amazonas regnskog er en annet riktigt naturopplevelse i Ecuador. Overnatter du på en økolodge i noen dager får du bli med de kunnskapsrike guidene på fotturer og flodturer for å utforske den artrike regnskogen og lære deg hvordan den lokale befolkningen lever.

I en dal i sentrale Ecuador ligger det koselige og populære turiststedet BañosByen er omgitt av et veldig vakkert landskap av grønskende fjell og ligger nære en aktiv vulkan. Baños er kjent for områdets varme kilder som lokker til avslappende bad. Men her er det også et stort utvalg av aktiviteter som fotturer, rideturer, sykkelturer, rafting, taubane og strikkhopp.

Galápagosøyene er enda en av Ecuadors naturskatter. Les mer om Galápagos her.

Inka, kolonialisme og nåtid
Inkalevninger, velbevarte koloniala steder og fargerike indianermarked bidrar også til Ecuadors rikdom av opplevelser. Hovedstaden Quito og Cuenca ligger i Andene og ble grunnlagt av spanjolene i midten av 1500-tallet. Deres velbevarte bykjerner med brostensgater og utsmykkede kirker gjør dem til Ecuadors vakreste koloniala steder. Den historiske havnebyenn Guayaquil er Ecuadors største by, og det er også en vakker kolonial by med fine torg, parker og kirker likeledes en katedral fra 1500-tallet.

Er du interessert i den gamle inkakulturen kan du besøke Ingapirca som er landets viktigeste arkeologiske plass. Ingapirca kalles ofte Ecuadors Machu Picchu og har både inkaruiner og levninger fra tidligere lokale kulturer. En fin måte å oppleva den moderne indianske kulturen på er å besøka noen av landets mange markeder. Otavalo er et stort og velkjent fargesprakende marked hvor lokalbefolkningen blant annet selger sine kunsthåndverk og landbruksprodukter.

En reise til Ecuador innebærer også en kulinarisk reise blant de lokale matrettere. Det ecuadorianska kjøkkenet er mangfoldig, og de tre geografiske regionen Amazonas, Andene og Stillehavskysten har sina egne delikatesser. Cuy (marsvin) anses å være en delikatesse her, likesom patacones (friterad banan). Noe du ikke får gå glipp av om du er ved kysten er de ferske skalldyrene, kanskje som en ceviche.

Visum og pass

Informasjon om visum og pass finner du her.

Klimaet i Ecuador

Ecuadors plassering ved ekvator gir en jevn temperatur året runt noe som gjør dette til et bra reisemål året rundt.

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Kaldest 22 22 23 22 22 21 20 20 20 20 21 22
Varmest 31 30 31 31 30 29 28 29 30 30 30 31
Soltimer 101 102 141 150 168 123 128 132 145 135 119 136
Regn(mm) 195 261 237 157 31 5 6 0 0 2 1 22
Regndager 18 20 20 14 6 2 1 0 0 1 1 4

Kart over Ecuador