Vietnam

Rundreiser i Vietnam

Vi tilbyr unike rundreiser i Vietnam hvor du utforsker både storby og landsbygd. Her kan du kombinere våre rundreiser med sol- og badeferier ved Vietnams vakre kyst. Eller hvorfor ikke kombinere det med kortere seilturer i Halong Bay? Natur, kultur, sol og bading. Du får alt du ønsker deg i vårt Vietnam!


Våre reiser til Vietnam

Reiser du rundt i Vietnam kommer du til å få se et land med et vakkert landskap, en interessant historie og et gjestfritt folk som ønsker deg velkommen med et smil. Med våre vietnamreiser får du besøke både storbyer og landsbygden og får et innblikk i historie og tradisjoner som det moderne Vietnam. Reisene er med bil og noen ganger også med tåg, og du kan i en del program også velge aktiviteter som guidede vandringsturer. Vietnam kan også kombineres med reiser til nærliggende land som Kambodsja, Myanmar (Burma), Laos og Thailand.

Oppdag Vietnam med egen guide
Våre reiser til Vietnam er hovedsakelig private rundreiser med egen guide og sjåfør som tar godt vare på dere. Fordelene med å reise med en privat guide er at dere kan gjøre små avstikkere til pittoreske byer, markeder og andre interessante steder som dukker opp langs veien. På den måten får dere bortsett fra de tradisjonelle severdighetene også oppleve det genuine Vietnam bortenfor turistområdene.

Kvalitetssikrede reiser
De guider som vår lokale arrangør i Vietnam leier inn er velutdannede, har lang erfaring innom turisme og er godt betalte. De er alle engasjerte og brenner for å vise fram sitt land og sin kultur for oss som besøker Vietnam. For vår arrangør kommer alltid sikkerheten først og det gjør de ved å ta i bruk moderne kjøretøy og leie statlige lisensierte sjåfører med minst tio års erfaring.

Hotellen vi bruker er nøye utvalgt av vår lokale arrangør. Kriteriene er at de skal ha fått gode anmeldelser fra tidligere gjester, ha bra fasiliteter, vennlig personale og være prisgunstige. Mange reisende forteller at hotellene har overgått deres forventninger.

Kontakt oss
På vår hjemmeside finner du forslag på rundreiser i Vietnam. Har du andre ønskemål skreddersyr vi gjerne en reise etter dine ønskemål, og det behøver ikke å bli dyrere enn å velge et ferdig forslag. Fyll i dette skjemaet, ring oss på +46 (0) 21 18 16 17 eller send en mail til [email protected] med dine ønskemål så kontakter vi deg med et reiseforslag.

Reisepakker til Vietnam

Vietnam

 

Reisetips i Vietnam

En reise gjennom Vietnam byr på mange minneverdige opplevelser. Reiser du igjennom landet får du se den fredfulle grønskende landsbygden med fjell, risfelt og pittoreske småsteder. Som en sterk kontrast til det avslappende miljøet finner du livlige millionbyer som Hanoi og Ho Chi Minh-byen. Der finner man i stedet et myldrende storbyliv med en fascinerende blanding av dekorerte templer, franske koloniale kvarter og moderne skyskrapere.

Utforske Vietnam
Noen reisetips er å utforske Hanois gamle kvarter med en sykkeltaxi eller gå på det berømte tradisjonelle vanndukketeateret. Fortsett ut til kysten og dra på cruise i Halong Bay, et av Verdens naturarvsteder, med sitt vakre landskap av unike kalkstensøyer. Reis videre til den gamle keiserbyen og Verdensarven Hue og opplev imponerende bygninger og templer. Besøk den godt bevarte Gamlebyen i Hoi Ans, som også det er en Verdensarv, eller ta en tur til My Sons tempelruiner fra Cham-kulturen. Eller hvorfor ikke ta et kurs i vietnamesisk matlaging? Reis til metropolen Ho Chi Minh-byen og gå rundt i den gamle delen med sine severdigheter, besøk China Town eller spaser langs handlegatene. Fra Ho Chi Minh-byen kan du ta en dagstur til de berømte Cu Chi-tunnelene. Du kan også ta en båttur og utforske hverdagslivet i det enorme Mekongdeltaet med sine styltehus, flytende markeder, ris- og fruktavlinger.

Liker du å vandre finner du vandringsstier i Nord-Vietnams vakre fjellandskap, blant annet til den populære byen Sapa. Søker du sol og bading er det mange fine badeplasser med vakre strender og dykkemuligheter. Noen eksempler er paradisøyen Phu Quoc Island, Whale Island og surfeparadiset Mui Ne.

En verden av smaker
Et tips når du besøker storbyene er å gå til noen av de mange markedene for å få et innblikk i hverdagslivet, møte lokalbefolkningen og ikke minst utforske den lokale matkulturen. Spaser gjennom matmarkedene, kjenn duften og oppdag en verden full av smaker. En bra måte å utforske det vietnamesiske kjøkkenet på er å slå deg ned ved noen av de mer eller mindre enkle matbodene som serverer ulike varianter av nudelsuppe, vårruller, pannekaker, baguetter eller andre spesialiteter som er typiske for de ulike regionene. Vil du lære deg å lage vietnamesisk mat finnes det matlagingskurs i blant annet Hoi An. Guiden kommer under reisens gang også til å passe på at du ved middagenes restaurantbesøk for prøve nye retter.

Vietnam National Administration of Tourisms hjemmeside finner du mer informasjon om Vietnam.

Visum og pass

Informasjon om visum og pass finner du her.

Klimaet i Vietnam

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Kaldest 21 22 24 25 25 24 24 24 24 24 23 22
Varmest 32 33 34 35 33 32 31 32 31 31 31 31
Snø(mm) 0 0 0 0 1 1 2 1 0 0 0 0
Soltimer 232 224 251 219 175 159 183 152 150 167 186 202
Regn(mm) 6 13 12 65 196 285 242 277 292 259 122 37
Regndager 2 1 2 5 18 22 23 22 23 21 12 7

Kart over Vietnam