Etiopia

Reis til menneskehetens vugge

Etiopia kalles ofte menneskehetens vugge og her finner du noen av verdens eldste arkeologiske levninger. Enten menneskeheten oppsto i Etiopia eller ikke er landet rikt på kultur og attraksjoner. Det finnes også 31 dyrearter som ikke lever noen andre steder i verden!

Obs! På grunn av det usikre sikkerhetsnivået som råder i Etiopia kan vi ikke anbefale reiser dit.Reisepakker til Etiopia

I Etiopia finner du det genuine Afrika i ett og samme land. Våre program skjer helt og holdent på privat basis og er ikke gruppereiser! Vi tilbyr både rundreiser innen Etiopia og reiser som kombinerer Etiopia med Zanzibar slik at du får alt du ønsker av dyre- og naturopplevelser, kulturopplevelser, eventyr, sol og bading.

Til Etiopia kan vi, foruten de ferdige programforslagene, sette sammen en reiserute etter dine ønsker. Vi har gode samarbeidsparnere her, derfor kan vi skreddersy reiseopplegget uten at det for den del blir dyrere. For å be om et pristilbud på et tilpasset reiseprogram, kan dere fylle i dette skjemaet , eller kontakt oss per telefon +46 (0) 21 18 16 17 eller send en mail til info@kenzantours.se.

Vi gir deg muligheten til å reise til et uutforsket område. Det genuine Etiopia – det eneste landet i Afrika som ikke har vært kolonisert.
Vi reiser rundt og besøker de ulike stammene som lever under helt forskjellige forhold. Landet har en lang og svært interessant historie, og selvfølgelig oppsøker vi disse stedene. Hva sies om å se på Noahs Ark i kirken i den gamle kongebyen Axum? Sant eller ikke – det er hva den muntlige historien forteller. Dyre- og plantelivet er unikt noe vi får mulighet til å studere i landets nasjonalparker i både nord og sør.

Etiopia ligger i det nordøstre Afrika og grenser til Eritrea, Sudan, Kenya, Somalia og Djibouti. Størsteparten av landet er høyland med vulkanske fjellformasjoner omgitt av en temperert sone.

Interessante steder å besøke er Addis Abeba med sin vakre katedral St. George’s Menelik Mausoleum og det store markedet skal man ikke glemme.

Axum, i den nordre delen av landet, var tidligere en kongelig hovedstad og sete for de første kongene i landet. Byen er berømt for sine granittobelisker og for kirken som hevder å besitte Noahs Ark. I nord, oppe i fjellene, ligger også de spektakulære fossefallene ved Blue Nile. I nord ligger nasjonalparken, Simien Nasjonalpark. Her er naturen forholdsvis kupert og uberørt.

På det sørlige høylandet ligger Bale Mountains National Park. Denne delen av landet egner seg godt for jordbruk og har en helt annerledes karakter enn den nordre delen av landet.

Det etiopiske kjøkkenet har dets helt egne spesialiteter, blant annet we’t som er en gryte med kjøtt, kylling eller grønnsaker i en sterk peppersaus. Grillet eller stekt nyfanget fisk er heller ikke så dumt! Til dette drikker man den lokale røde eller tørre hvite vinen som er vel verdt å prøve. Selv den etiopiske ølen, Talla, har en unik smak.

Visum og pass

Informasjon om visum og pass finner du her.

Klimaet i Etiopia

Jan Feb Mar Apr Mai Jun Jul Aug Sep Okt Nov Des
Kaldest 12 13 14 15 14 13 13 13 13 14 12 11
Varmest 28 29 29 26 25 24 23 24 26 24 25 27
Soltimer 248 200 203 201 237 175 88 93 165 248 270 302
Regn(mm) 25 7 47 176 131 7 8 6 26 177 32 7
Regndager 1 2 5 13 10 3 5 3 4 15 4 1

Kart over Etiopia