Kilimanjaro

Trekkingreiser til Kilimanjaro

Drømmer du om å en gang bestige et fjell, men er verken en vant klatrer eller en atlet? Da er Kilimanjaro det perfekte alternativet. En vandring opp Afrikas høyeste fjell er en fysisk utfordring, men du behøver ikke være veltrent for å klare det. Bli med på en uforglemmelig eventyrreise med mange fantastiske naturopplevelser!

Fakta om Kilimanjaro

Tanzania Kilimanjaro 3 Åsa Bank Bestiga Kilimanjaro | Kilimanjaro höjd | Resa Kilimanjaro | Vandring Kilimanjaro | Vandringsresa KilimanjaroKilimanjaro ligger nord i Tanzania og er med sin høyde på 5 892 moh. Afrikas høyeste fjell. Det er også verdens høyeste frittstående fjell. Kilimanjaro er en inaktiv vulkan og har tre hovedsakelige topper: Kibo, Mawenzi og Shira. Det høyeste punktet, Uhuru peak, finnes på Kibos topp og derifra har du en fantastisk utsikt over Tanzanias og Kenyas vidstrakte landskap.

En reise til Kilimanjaro er så mye mer enn å bare bestige toppen. Dens høyde og plassering nære ekvator gjør at klimaet varierer veldig. På fjellet er det representert fem klimasoner, alle med et skiftende økosystem. De lavtliggende skråningen består i stor grad av dyrket land med kaffe, bananer, kassava og mais. Åkrene går så over til tett regnskog med en rik flora og fauna. Der finnes bl.a. elefanter, leoparder, antiloper og primater. Enda litt høyere opp ligger åpne landskap som er dekket av lyng og de merkelige lobeliaplantene. Ovenfor dette igjen ligger et landskap som består av en surrealistisk alpin ørken hvor bare de mest hardføre lava- og mosesorter lever. Toppen består av et karrig fjellandskap med snø og isbreer.

De forskjellige klimasonene gjør turen opp Kilimanjaro til en klimatisk virtuell Jorden Rundt reise. Det er som å starte reisen opp fjellet i de varme tropene og avslutte i kalde Arktisk. Det varierende klimaet i kombinasjon med at det er en frittstående vulkan med en snødekket kraterformet topp gjør Kilimanjaro til et enestående naturfenomen. Dette gjør turen og hele din reise til Kilimanjaro til en veldig spesiell opplevelse.

Bestige KilimanjaroEn trekkingresa till Kilimanjaro är en stor naturupplevelse då ni vandrar genom olika naturtyper.

Kilimanjaro er en av verdens mest tilgjengelige fjelltopper å bestige. Både erfarne klatrere og godt forberedte nybegynnere kan bestige fjellet med det rette utstyret. Våre trekking-reiser til Kilimanjaro går langs tre forskjellige ruter med ulike vanskelighetsgrader.

Maranguruten starter på den sørøstre siden av Kilimanjaro. Det er den letteste ruten da den har en gradvis økende stigning med færre bratte partier. Det er kanskje derfor Maranguruten er den eldste og mest besøkte veien opp til Kilimanjaros topp. Maranguruten er den eneste ruten på Kilimanjaro hvor du kan overnatte innendørs i hytter. Du får en madrass og pute, men sover i din egen sovepose. Hyttene har felles matsal. De som ligger nederst på fjellet har fungerende toaletter, mens Kibo Hut, som ligger høyest opp, har enklere toalett og bøtter med vann. Maranguruten tar fem dager.

Rongairuten starter på den nordøstre siden av Kilimanjaro, langs grensen mellom Tanzania og Kenya. Det er den enste ruten som kommer fra nord. Den er minst besøkt av de forskjellige rutene og er derfor den som har den mest urørte og rolige veien opp. Her er det både vakker og urørt natur å oppleve på turen opp, og du har en fantastisk utsikt over Kenyas masaiområder. Overnattingen er i telt. Man kan gjennomføre denne turen hele året unntatt fra april og mai. Rongairuten tar seks dager.

Machameruten starter på den sydvestre delen av Kilimanjaro og anses å være den vakreste veien opp. Den er også litt mer krevende med store nivåforskjeller. Dette gjør ruten bedre egnet for den litt mer eventyrlystne haikeren. Alt av utstyr og forsyninger transporteres av bærere og en kokk forbereder alle måltider. Overnattingen er i telt. En fordel med Machameruten er at man har tid til å avklimatisere seg. Ruten går opp til Lava Tower (4 630 m) den fjerde dagen og derifra går vi nesten 700 høydemeter ned til Barranco Camp (3 960 m) hvor vi overnatter. På denne måten for men en vellykket akklimatisering. Machameruten gjennomføres normalt på seks dager.

Våre trekkingreiser til Kilimanjaro


Adress

Kenzan Tours
Skeppsbron 34
111 30 Stockholm

Organisationsnummer: 556954-0783
Kenzan Tours på Facebook

Kontakta oss

Telefon: 021-18 16 17
E-post: [email protected]

Telefontider
Mån-fre: 9−16
Besökstider
Mån−fre: 10−16, endast förbokade möten.

Titta på vår presentationsfilm